ALANYA'DA SİGARAYA ÇAPRAZ DENETİM

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Denetim Ekipleri, Adana Sigara Denetim Ekipleri ile birlikte Alanya genelinde çapraz denetimler gerçekleştirdi.

ALANYA'DA SİGARAYA ÇAPRAZ DENETİM

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Dilek Yüksel, Adana’dan gelen Sigara Denetim Ekibi ile birlikte çapraz denetlemeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2016 yılı Ocak – Nisan ayları boyunca 2733 adet iş yerinin denetlendiğini belirten Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Yüksel, vatandaşlardan toplam 89 adet ihbar geldiğini söyledi. Bu ihbarlar sonucunda 38 adet iş yerine ceza kesildiğini belirtti. İş yerlerine gerekli eğitim ve bilgilendirmelerin, ekiplerce yapıldığını söyleyen Yüksel, çalışmaların periyotlar halinde gece gündüz devam ettiğini ifade etti.

banner111
Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Denetim Ekipleri ve Adana Sigara Denetim Ekipleri Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ziyaret gerçekleştirdiler.

KAYMAKAM TANRISEVEN “YENİ NESİLLERİN SAĞLIKLI BİR ORTAMDA YAŞAMALARINI SAĞLAMALIYIZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yaptığı konuşmada şunlar kaydetti; “Sigara denetimlerini sıklaştıralım. Gerçekten görevimiz burada yasayı ihlal eden işletmeleri denetleyerek uyarmaktır ve gereken ceza işlemini yapmaktadır. Aralıksız denetimlerimiz yürütmekte fayda var. İşletmelerin sigara yasağına karşı daha duyarlı olmasını sağlamalıyız. Yeni nesillerin sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak oldukça önemli. Sonuçta alınan kararlar bizlerin yararına. Adana Tütün Denetim Ekibine de koordineli çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

İŞ YERLERİNE ÇAPRAZ DENETİM

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatları doğrultusunda, Adana’dan gelen ekiplerle Alanya ilçe genelinde eş zamanlı olarak, iş yerleri ve restoranlar tütün ürünleri konusunda denetlendi. Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Ekiplerince kamuya açık ve kapalı mekânlarda sigara yasağı denetimleri sıklaştırıldı.

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanunun hükümleri gereğince, Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri denetimlerine devam ediyor. Ekipler kamuya açık ve kapalı mekanlarda sigara yasağına riayet edilip edilmediğini inceleyerek denetimlerini gerçekleştiriyor.      

2016 yılı Ocak – Nisan ayları boyunca vatandaşlarca yapılan ihbarlar doğrultusunda, 2.733 iş yeri denetlendi. Yapılan denetlemeler sonucunda 38 adet iş yerine, sigara yasağını ihlalden dolayı cezalar kesildi. İş yerlerine gerekli eğitim ve bilgilendirmeler ekiplerce yapıldı.

Ayrıca, Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, denetimlerini 365 gün 24 saat esasına göre oluşturduğu ekipler vasıtası ile aralıksız sürdürecektir.



Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83