Alanya daha hijyenik olacak

Alanya Belediyesi’nin geçen yıl işletmelerde başlattığı hijyen, kaliteli hizmet ve hava kirliliği seminerleri devam ediyor. 2017 yılının eğitim seminerleri ise dün Alanya Belediyesi Kültür Merkez’inde başladı.

Alanya daha hijyenik olacak

Seminere, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Ekmek ve Yemek Fabrikaları, Yufka İmalathaneleri, Pastane, Tatlı Üreticileri ve Simit Fırınlarının 250 idareci ve çalışanları katıldı.

banner111
AKIN: “AMAÇ CEZA DEĞİL, KALİTELİ HİZMET”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, “Belediyemizin amacı işletmelere ceza yazmak değil, kaliteli hizmet ve vatandaşın sağlıdır. Hijyen, baca temizliği, filtreler, gıdaların korunması, saklanma gibi her konuda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiyi belediyemizin çevre ve gıda mühendislerinden ücretsiz alabilirsiniz. Size her konuda destek olacaklardır. Hijyen ve kaliteli hizmet hem turizm açısından, hem vatandaşlarımız hem de işletmenizin devamlılığı açısından çok önemli. Sizlerden bu konularda daha dikkatli olmanızı istirham ediyorum” dedi.

YASAL MEVZUATLAR ANLATILDI

Seminere katılan işletmelere, hava kirliliği, gıda ve hijyen konularına ait yasal mevzuatlar; alınması gereken önlemler, uyulması gereken kurallar anlatıldı. Ayrıca Zabıta ekipleri tarafında söz konusu işletmelerde yapılan denetimlerde rastlanılan eksiklikler ve bunlarla ilgili alınacak tedbirler ortaya kondu.

SULU VE KARBON FİLTRELERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Hava kirliliğini önleyecek çalışmalarla ilgili bilgiler veren Alanya Belediyesi Çevre Mühendisleri Sibel Taşdibek ve Salih Akay, sulu filtrelerde görülen eksiklikler, alınması gereken tedbirler, doğru bilinen yanlışlar, iç mekanlarda kullanılan elektrostatik filtre ve karbon filtre kombinasyonu ile duman, is, yağ kokusu ve diğer kirlilikleri oluşturan sorunların çözümlerine dikkat çekti.

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN SERVİS ELEMANLARININ HİJYENİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Alanya Belediyesi Gıda mühendisleri Ahmet Serter ve Kemal Sevimlier ise işletmede çalışan personellerin hijyen kurallarına uygun kişisel bakımları, sevkiyat personellerinin hijyeni, araç temizliği, alınan tüm ürünlere ait etiketlerin kontrol ve muhafaza şartları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Gıda mühendisleri aynı zamanda ambalajı açılmış gıdaların muhafaza koşulları, olası zehirlenme ve enfeksiyon vakalarını önlemek için düzeltici ve önleyici faaliyetler, ekmek ve ekmek çeşitlerinin kapalı alanlarda, marketlerin içinde bulunması ve temizliğinin rutin olarak yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Zabıta Müdürü Hasan Akın, merkez işletmelerle başlanan eğitim seminerlerine, doğu- batı mahallerinde yer alan işletmelerle devam edileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83