Alanya EAH’tan bir ilk daha | Kanser hastası sağlığına kavuştu

Alanya EAH’tan bir ilk daha | Kanser hastası sağlığına kavuştu

Tıp alanında birbirinden başarılı operasyonlara imza atan Alanya EAH Üroloji Kliniği doktorları, Alanya’da ilk kez uygulanan yöntemle mesane kanseri hastası 50 yaşındaki Hilmi Demir’i sağlığına kavuşturdu.  

banner111

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (EAH) görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Akkoç ve ekibi, mesane kanseri teşhisi konulan bir hastaya uyguladığı Laparoskopik Parsiyel Sistektomi ameliyatı ile Alanya’da bir ilki gerçekleştirdi. Alanya’da yaşayan ve daha önce sol böbreğinde tümör nedeniyle ameliyat edilen 50 yaşındaki Hilmi Demir, rutin kontrolleri için Doç. Dr. Ali Akkoç’a başvuruda bulundu. Yapılan detaylı incelemeler neticesinde Demir’in mesanesinde 5 santimlik kitle tespit edildi. Böbrek tümörü ameliyatını da gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Akkoç, yapılan ileri tetkikler ve konsey neticesinde sağlam mesane dokusunu koruyup sadece kitlenin alınacağı (parsiyel sistektomi) ve bu işlemin laparoskopik (kapalı olarak karın içinden) uygulanacağını anlattı. Demir’e daha sonra laparoskopik parsiyel sistektomi ameliyatı hakkında bilgiler verilip onayı alındı. Doç. Dr. Ali Akkoç, Doç. Dr. Murat Uçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun detayları hakkında bilgiler veren Akkoç, “Hastamıza uyguladığımız laparoskopik parsiyel sistektomide 4 adet 0,5-santimlik kesiden karın içine girilerek mesaneye ulaşıldı. Sağlam mesane dokusu korunarak sadece tümör dokusu alındı. Tümör dokusu açık cerrahideki 15-20 santimlik cerrahi kesinin aksine, 3-4 santim gibi oldukça küçük bir kesiden vücut dışına çıkartıldı. Serviste takipleri yapılan hastanın, operasyon sonrası üçüncü gün taburculuğu planlandı” dedi. 
ALANYA’DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİ 
Mesane kanseri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Ali Akkoç, “Mesane kanserlerinin bazı tiplerinde, özel bazı koşullar sağlandığında, mesanenin tamamını almak yerine mesane koruyucu cerrahi ile tümörlü kısım çıkartılabilmektedir. Türkiye’de az sayıda merkezde, Alanya’da ise ilk kez yapılan bu ameliyat ileri düzey laparoskopik ürolojik ameliyatlar grubunda yer almaktadır. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği olarak Alanya ve bölgemizde son yöntemlerle sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83