Alanya'nın Rusya'yla sağlık işbirliği

Alanya Sağlık Turizmi Derneği şehrin ve bölgenin kalkınmasına yönelik faaliyetlerine 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Rusya'nın Rostov şehrinde olumlu görüşmeler ile devam etti.

Alanya'nın Rusya'yla sağlık işbirliği

 Güney Rusya Üniversitesi Hukuk, Ticaret ve Yönetim Enstitüsünde ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan'ın ön temasları neticesinde dernek başkan yardımcısı Ahmet Girgin öncülüğünde 6 kişilik bir heyet ile görüşmelere katılım sağlandı. Heyet, dernek yönetim kurulu üyesi Sinan Aktaş, HESTOUREX temsilcileri Damla Özmen ve Alaxandra Melnik ile Üniversite'nin Türkiye temsilcisi Mehmet Macar tarafından oluştu.  

banner111
Normalleşme evresinde olan Türkiye-Rusya ilişkileri kapsamında bölgenin en önemli akademik kurumu olan Güney Rusya Üniversiteler Birliği başkanı ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Imran Akperov ile görüşüldü. Eğitim, sağlık turizmi, fuarcılık ve kongre organizasyonu gibi konuların görüşüldüğü toplantılarda olumlu çıktılar elde edildi. 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da düzenlenecek olan HESTOUREX Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı ve Kongresi için görüşmeler yapıldı. Organizasyona Rusya Üniversiteleri olarak destek verecekleri konusunda anlaşma sağlandı. Faaliyetlerin sağlık turizmine kanalize olması hususunda Rus misafirlerin ülkemizde alacakları tedaviler masaya yatırıldı. 
Ziyaretin ikinci günü olan 25 Eylül 2016 tarihinde ise CEEMAN (International Management Teachers Academy) temsilcileri bir görüşme gerçekleştirildi. Heyetler arasında işbirliği çalışmaları başladı. Sonrasında bölgede gerçekleştirilen bilim fuarını ziyaret eden heyet orada üniversite temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.
Rusya ile artan işbirliği faaliyetleri bölgemiz için çok önemli olup bu hususta ALSTUD olarak çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 09:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83