Alanya sağlıkta kaliteyi arttırıyor

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı (Antalya KHB) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Sağlıkta Kalite Standartları ve Öz Değerlendirme Eğitimi” yapıldı.

Alanya sağlıkta kaliteyi arttırıyor

Geçtiğimiz hafta Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne “Sağlıkta Kalite Standartları ve Öz Değerlendirme Eğitimi” verildi. Antalya KHB Kalite ve Verimlilik Birimi Uzmanı Hatice Esen tarafından verilen eğitime, yaklaşık 30 kişi katıldı. Söz konusu eğitim, hastane tarafından sağlıkta kalite standartlarını geliştirmek amacıyla hastanenin kendi bünyesinde çalışan sağlık çalışanlarından oluşan bir Öz Değerlendirme Ekibi’ne verildi. 

banner111
Eğitimin amacı; hastanenin tüm birimlerinde yapılacak olan öz değerlendirme süreçlerinde objektif bir kalite dili oluşturmak. Eğitimde; dikkat edilecek hususlar vurgulandı ve değerlendirme kuralları ve öz değerlendirmenin nasıl yapılacağına dair bilgiler verildi. Ayrıca Sağlıkta Kalite Standardı (SKS) Kitabında yer alan tüm birimlerin standartları katılımcılara tek tek anlatılarak interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitim sonrası hastane öz değerlendirme ekibi, hastanesinin kendi belirlemiş olduğu zaman aralığında, sağlıkta kalite standardına göre gerekli değerlendirmeleri yapabilecek ve kriterlerin karşılanma düzeyini belirleyecek şekilde eğitildiler. Ayrıca ekip,  karşılanmayan veya kısmen karşılanan sağlıkta kalite standardı varsa buna yönelik de gerekli iyileştirme faaliyetlerine başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 14:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83