Bu ameliyat Alanya'da ilk kez yapıldı

Alanya’da ilk kez kapalı olarak "Kunduracı Göğsü" ameliyatı yapıldı.

Bu ameliyat Alanya'da ilk kez yapıldı
18 yıldır göğüs çöküklüğü olan hasta Harun Öztürk (18) ,ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen kapalı ameliyat ile sağlığına kavuştu. 
Doğuştan göğüs çöküklüğü olan hasta Harun Öztürk, Alanya’da ilk kez  gerçekleştirilen kapalı kunduracı göğüs ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Modern tıp tekniklerinin kullanıldığı ameliyatı, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aslaner ve Göğüs Cerrahisi Uzm. Dr. Erdal Kaya gerçekleştirdi. Operasyon sonrası hastayı yerinde ziyaret eden Göğüs Cerrahisi Uzm. Dr. Erdal Kaya Alanya’da yapılmayan ameliyatları ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak artık yapabilmenin gururu ve mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi. Dr. Kaya, “Yeni gelen hekim arkadaşlarımızla birlikte bizlere sunulan yeni teknolojik imkanlarla en iyisini yapmaya çalışmaktayız. Bu kapsamda hastanemize  başvuran Harun Öztürk’ün doğuştan göğüs çöküklüğü rahatsızlığı mevcuttu. Kapalı olarak gerçekleştirdiğimiz operasyonla hastamızın hem iyileşme süresini hem de hastanede kalma süresini azalttık“ dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aslaner ise, “Hastamız Harun Öztürk’ün göğüs kafesindeki çöküklüğünü, kapalı ameliyat yöntemi ile düzelttik. Bu durum hastamızı hem psikolojik olarak etkilemekte hem de sağlık sorunlarını da  beraberinde getirmekteydi. Aldığımız sonuçtan ise oldukça memnunuz. Bundan  sonrada bu tür ameliyatları  hastanemizde ekibimizle  birlikte başarılı bir şekilde  yapmaya devam edeceğiz“ şeklinde konuştu. 
 Operasyon sonrası Harun Öztürk ise ilk olarak aynaya bakmak istediğini söyledi. Öztürk, ”Mutluluğumu anlatacak bir söz bulamıyorum. Artık çekinmeden rahatlıkla denize girebileceğim. Ameliyattan önce çok büyük korkularım vardı. Doktorlarım sayesinde bu korkularımı yenebildim. Perde arkasında çok büyük bir ekip var. Hepsi bana destek oldu. Onlar sayesinde tüm korkularımın yersiz olduğunu anladım. Onların sayesinde başarılı bir ameliyat geçirdim. Başta doktorlarım olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederim” diye konuştu. Başhekim Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş da Alanya'da yeniliklere imza atmaya devam edeceklerini belirterek hastaya geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 11:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83