Dünyayı saran Covid-19, erkeklere daha çok düşman çıktı

Dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 4.5 milyon insanı hayattan koparan Covid-19 mikrobunun erkeklere daha çok düşman olduğu ortaya çıktı.

Dünyayı saran Covid-19, erkeklere daha çok düşman çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde özel statülü bir araştırma üniversitesi olan ve 1876 yılında kurulan Johns Hopkins Üniversitesi'nin başta olmak üzere dünyanın değişik üniversitelerinde yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendiren Embriyolog Turgay Barut, şu anki verilere göre Covid-19'un erkeklere daha çok düşman göründüğünü kaydetti. Ağustos 2021 verilerine göre dünyada toplam 210 milyon 73 bin 348 pozitif vaka görüldüğünün bunlardan da 4 milyon 404 bin 573 insanın hayatını kaybettiğinin ortaya çıktığını kaydeden Aydınlı Hekim Embriyolog Turgay Barut, “Covid-19 pandemisinde dikkatler haklı olarak insan vücudunda ölüm kalım savaşının verildiği yer olan solunum sistemine odaklanmıştır.

banner111

Bununla birlikte kalp, böbrek ve beyin gibi diğer dokular da viral saldırıya karşı hassastır. Ayrıca Covid-19'un erkek üreme hücreleri olan sperm hücrelerini de savunmasız bir hedef alarak erkek kısırlığına neden olması ve enfeksiyonun şiddetine göre cinsel yolla geçişinin olasılığı gözlenmiştir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83