'Evinizde yalnız değilsiniz'

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan; yatağa tam bağımlı hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetini hastane uzman kadrosu ile ev ortamında sunduklarını belirtti.

'Evinizde yalnız değilsiniz'

 Yazan, “hastanemiz Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak, yatalak ve bakıma muhtaç hastaların evlerinde her türlü sağlık hizmetinin verilmesini gaye edindik. Alanya sınırları içerisinde, Gündoğmuş da dahil olmak üzere toplam bin 841 hastaya hizmet verdik. Ekibimiz tarafından, sürekli bakım ve takibe ihtiyaç duyan hastalara ve ilgili aile bireylerine tıbbi, psikolojik ve sosyal destek sağlanarak yardımcı olunuyor. Evde sağlık birimimiz, hastaya tanı koymaktan ziyade uzman doktorlarca konmuş olan teşhis doğrultusunda yapılması gereken tedaviye yardımcı olmak ve tedavinin düzenli yapılmasını sağlamak amacına yönelik hizmet vermektedir. 2 doktor, 1 hemşire, 1 diyetisyen, 1 fizyoterapist, 1 sağlık teknikeri, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 sekreter, 2 hizmetli ve 2 şoförden oluşan ekibimiz tarafından mesai saatleri içerisinde hastalarımıza hizmet verilmektedir” dedi. 

banner111
Dr. Yazan, Evde Sağlık Hizmetleri Biriminin çalışmalarının; kronik hastalığı nedeniyle sürekli hastanede yatarak tedavi edilemeyen ya da belli bir süre (geçici) yürüyemeyen hastaların; rutin muayenelerini, hastalığıyla ilgili kan tetkiklerini, EKG ve diğer tetkikleri, mesane-nazogastrik sonda gereksinimlerini, yara pansumanlarını, sürekli kullanılan ilaçların reçetelendirilmesi ya da rapor edilmesini kapsadığını belirtti. Ayrıca Yazan, hastanenin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’ne ya da aile hekimlerinin yönlendirmesiyle hastaneye başvurmak sureti ile hastaların bu hizmetten faydalanabileceklerini söyledi. Ardından Yazan, başvuruda bulunan hastaların değerlendirilmesi sonrasında kayıt kriterine uyan hastaların başvurularının alındığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83