GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİNE SON

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ev mutfaklarında gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve yapılan pişirme, saklama hatalarının giderilmesi amacı ile ‘Ev Mutfaklarında Gıda Güvenliği’ isimli eğitim programının ikincisi Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde yapıldı.

GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİNE SON

 Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş’un sunumunda, güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Gıda maddelerinin satın alınması, pişirilmesi, muhafaza edilmesi hakkında bilgiler verilen eğitimde, pişmiş gıdaların çiğ gıdalar ile temasından kaçınılması, evde gıda saklama hataları, dondurulmuş gıda hakkında bilinen yanlışlar ve daha bir çok faydalı bilgi katılımcılarla paylaşıldı.

banner111
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş,  gıda ve beslenme ile ilgili çok fazla bilgi kirliliğinin bulunduğunu, bazı gıdaların faydalı diye öne çıkartılarak insanları yanlışa sürüklendiğini hatırlattı. Bu eğitim programının amacının doğru bildiğimiz yanlışları,  gıdaların saklama koşullarını ve kullanımlarını vatandaşlara anlatarak doğru beslenen nesillere ulaşmak olduğunu belirtti.

Seminer sonrası katılımcılara Eğitim Katılım Sertifikası verildi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 18:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83