Koronavirüsten korunmanın yollarını anlattı

Koronavirüsten korunmanın yollarını anlattı
Koronavirüsünün Türkiye'de boy göstermesinden sonra uyarılar ve öneriler artıyor. Antalya valisi Münir Karaloğlu sosyal medya hesabından AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğr. Üyesi Prof. Dr Ata Nevzat Yalçın'ın önerisini paylaştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmanın en önemli yolunun, kişilerin evde kalması olduğuna dikkat çeken AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, bol bol sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Yalçın, "Koronavirüs salgınından korunmak için en önemli önlem portakal, greyfurt, limon, mandalina, kivi, çilek ve kuşburnu gibi gıdalar ciddi bir şekilde C vitamini içerdiği için korunmada çok ciddi önem taşıyor. Bu meyvelerin sık tüketilmesi gerekiyor. Bunlara ilaveten nar, böğürtlen gibi meyvelerin de antioksidan nedeniyle katkıları fazla. Bol bol yeşil sebze tüketimi gerekiyor. Özellikle yeşil biberde C vitamini zengindir. Yeşil biber başta olmak üzere domates ve diğer yeşil sebzelerin de çok güçlü özellikleri vardır. Bunları da sık tüketmenin ciddi katkısı var. Burada en önemli hususlardan birinin de dışarıdan alınan meyve ve sebzeleri eve getirdikten sonra yıkanıp, temizlendikten sonra kuru bir şekilde buzdolabında uygun yere konulması gerekiyor. Özellikle kişilerin evde kalmasının çok ciddi katkısı olacak, bu salgının önlemek için. Çünkü kalabalık yerlere gitmek ve hasta kişilerle temas bu hastalığın geçişindeki en önemli yer. Onun için lütfen evde kalın ve bu sağlıklı gıdaları sebze meyveleri de bol bol tüketmeye çalışın" dedi
Yalçını önerisini paylaşan Karaloğlu ülkemizin sebze ve meyve deposu olduğunu ve bol bol sebze ve meyve tüketmemiz geretiğini vurguladı.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2020, 20:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83