Maskeli Şebnem’den 'Mucize Doktor' tepkisi

Maskeli Şebnem olarak bilinen kanser hastası Şebnem Köseoğlu, son günlerin fenomen dizisi Mucize Doktor’a tepki gösterdi.

Maskeli Şebnem’den 'Mucize Doktor' tepkisi
Şebnem Köseoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Temmuz'dan beri hastane ya da evde yatıyorum malum. Günümün çoğunda TV açık karşımda. Genelde Seksenler ya da başka tekrarlar izleyerek kafa dağıtıyorum. Güncel izlediğim tek dizi Mucize Doktor. Ama bu hafta öyle bir saçmaladı ki kaç gün geçti sakinleşemedim. Tıbbı hiçe sayan, yalan yanlış görüntülerle ilik nakli süreci adeta bir öcü gibi gösterildi. Bunun sorumlusu yapımcı, yönetmen, senarist kim varsa nasıl uyuyorlar merak ediyorum.
İzlemeyenler konu ne diye sorup duruyorlar. Özet geçeyim.
Baba oğul dramı işlerken, kötü baba oğluna ilik verecekti. Öncelikle ilik almayı belden ve aşırı acılı gösterdiler kabus gibi. Tercih edilen genel yöntem o değil ve o yöntem bile o şekilde işlemiyor. 9 kere biyopsi oldum, valla öyle acılı bir işlem değil. Ama başımdan geçmese gördüklerimden sonra deliler gibi korkardım.
Sonra baba serumla ilgili bir sorundan dolayı kalp krizi geçirerek öldü. Ama “ilik nakli sırasında komplikasyon oluştu ve kalp krizi geçirdi" gibi nakilden korkutan bir şekilde gösterildi. Bugüne kadar vericilerde gerçekleşmemiş bir durum bu.
Kök hücre /ilik arama sürecini hep birlikte yaşadık aylarca. Hayatta kalmak için insanlardan can isterken, bu hataları anlatmak için canımız çıktı hepimizin. Bu sürecin kan nakli kadar basit bir süreç olduğunu anlatmak için ne kadar da uğraştık. Sırf ben ve çevrem mi? Her kök hücre arayan insan binlerce insan ve onların çevresi.
Kan vermek kadar basit bir işlem olduğunu, acısız olduğunu anlattık tek tek herkese. Hatta nakil sürecimin kan almak kadar basit bir süreç olduğunu an ve an İnstagram hikayelerimde anlattım size canlı canlı yaşadık. Bu fotoğraf da nakilden hatta.
Nakil bekleyen binlerce insan var. Bu yayınlanan bölüm yüzünden korkup kaçan insanlar olacaktır. Belki de onlar birer can kurtaracak. Birileriyle eşleşebilecekken vazgeçecekler. Peki, o canlar ne olacak? Öcü gibi gösterilen, ölümle sonuçlanıyormuş gibi gösterilen bu süreç bizim bunca zamandır anlattıklarımızı, çabalarımızı çöpe atıyor.
İnsanlar ölmesin yaşasın diye bütün bu çabam, çabamız. Bu yayın yüzünden vazgeçenler oldukça kaybolan canların hesabını kim verecek? Bu hatanın detaylı en hassas şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Umarım bir an önce bir adım atılır. Yoksa hepimizin vebali, elleri üzerinizde olacak.'







Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2020, 15:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83