ÖLDÜKTEN SONRA 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Alanya ilçesinde 2 Şubat'ta geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak Alanya Devlet Hastanesine kaldırılan 34 yaşındaki Süleyman Ergin'in 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

ÖLDÜKTEN SONRA 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Alanya Devlet Hastanesi yetkililerinin bağlantıya geçtiği aile, Ergin'in organlarını bağışlamayı kabul etti. Gerçekleşen operasyonla Ergin'in 2 böbreği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğeri ise ambulansla Konya Meram Tıp Fakültesine gönderildi.

banner111
Operasyonun ardından gazetecilere açıklama yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, organ bağışının 3 kişiye hayat vereceğini söyledi. Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aile ile görüştüklerini kaydeden Yazan, "34 yaşındaki kişi yoğun bakımda tedavisi devam ederken dün akşam gerşekleşen beyin ölümünün ardından organ naklki ile ilgili ailesiyle görüşülmüş ve ailesinin de rızası alınarak 3 kişiye hayat vermek üzere karaciğeri Konya Meram Fakültesine iki böbreği de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderilmiştir" dedi.
Yazan, 2016 yılındaki ilk organ naklini gerçekleştirdiklerini kaydederek, şöyle konuştu: "2015 yılında 3 adet gerçekleştirmiştik. Son yıllarda bakanlığın bu konudaki çalışmalarıyla halkımızda bilinç artmıştır. Cana can katma tabiriyle organ bağışı gittikçe hakettiği yere gelmektedir. Bu vesile ile vatandaşımıza Allah rahmet eylesin, kederli ailesine başsağlı diliyorum. Yaptıkları bu onurlu hareket için vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 17:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83