Özdeş ve ekibi sempozyuma katıldılar

Türkiye'de ilk defa kez yapılan uluslararası katılımlı Duyu Bütünleme Sempozyumuna Alanya Özgün Kardelen Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi de dokuz çalışanı ile katıldı.

Özdeş ve ekibi sempozyuma katıldılar
Türkiye'de ilk defa kez yapılan uluslararası katılımlı 'Duyu Bütünleme Sempozyumu' 4 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

“Otizme Duyusal Bakış” temalı sempozyuma konuşmacı olarak uluslararası arenada, alanında başarılı çalışmalar yapan akademisyenler, uygulayıcılar katılırken, özellikle otizm alanında ki çalışmaları ile dikkat çeken Prof Dr. Barış Korkmaz, Prof Dr. Burak Doğangün gibi akademisyenler de iştirak ettiler.

Otizm alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile adını ulusal ve uluslararasında sıkça duyuran Alanya Özgün Kardelen Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi de dokuz çalışanı ile sempozyuma katılım gösterdi.
Sempozyumda Türkiye'de otizm konusunda çalışmaları ile bilinen ve yazdığı kitaplarla tanınan Prof Dr. Barış Korkmaz’la ortak çalıştıkları otizmli bireyleri de değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getiren Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psk. Feridun Özdeş şu açıklamalarda bulundu:

“Duyu bütünleme kurum olarak rehabilitasyon çalışmalarımızda kullandığımız ve verimli sonuçlarını aldığımız bir yöntem. Son zamanlarda popüler gibi görülmesine rağmen aslında kurumumuzda 2005 yılından bu yana kullanılmaktadır. Otizm Spekturum Bozukluğu, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı almış bireylerde uygulandığında özellikle iletişim becerileri, bedensel algı, sosyal uyum, davranış kontrolü, dikkat ve konsantrasyon gibi alanlarda gelişmeler sağlanıyor ancak bu uygulamanın etkin ve bilgi sahibi kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak; eğitimcilerin eğitimine de önem veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın alanları ile ilgili gelişmeleri takip etmeleri için sürekli eğitim çalışmalarına katılmalarını sağlıyoruz. Böylece rehabilitasyon sürecinde de başarı çizgimizi sürekli yukarılarda tutuyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83