PİKNİĞE GİDECEKLER;ALERJİ İÇİN ŞİMDİDEN ÖNLEM ALIN

Türkiye de 4 milyon alerjik hasta var ve bu sayı günden güne artıyor...

PİKNİĞE GİDECEKLER;ALERJİ İÇİN ŞİMDİDEN ÖNLEM ALIN

 Bahar ayları geldiğinde kaçınılmaz olarak ortaya çıkan, hapşırık krizleri ve kaşınma illetini önlemek için gerekli adımları atmanın şimdi tam sırası. Çimen bu konudaki önemli alerjanlardan bir tanesidir.

banner111
 
Dr. David Lang, Cleveland Clinic bünyesindeki Alerji ve Klinik İmmünoloji Departmanı Başkanı. Lang, yeni geliştirilen bir dilaltı tabletin, en iyi sonuçları, alerji mevsiminin vites yükselttiği tarihten yaklaşık 3 ay önce alındığında verdiğini söylüyor.
 
Dr. Lang, şunları söyledi: “Çim poleni mevsimiyle ilgili önlem almayı düşünmenin, ve bu ön tedaviyi alıp mevsime korunmuş bir şekilde girmenin aslında şimdi tam zamanı”.
 
Zamanlama Her Şeydir
 
Alerji semptomları başladıktan sonra, dilaltı oral bağışıklık arttırıcı tabletleri olarak bilinen ilaçlara başlamak için artık çok geçtir.
 
Tıpkı alerji iğneleri gibi, oral tabletler, bağışıklık sisteminin kimi alerjenlere karşı tolerans geliştirmesine yardımcı olur ve bunun sonucunda alerji semptomlarında azalma, ve semptomları tedavi etmeye yönelik ilaç gereksiniminde düşüş meydana gelir.
 
Günde bir defa alınan tablet, dilaltına yerleştirilir ve burada çözülür.
 
İlk doz, herhangi bir alerjik reaksiyona karşı önlem olarak, tıbbi bir ortamda verilir, geri kalan dozlarsa evde alınabilir.
 
Çimen ve Kanarya Otuyla Sınırlı Etki
 
Tabletler yalnızca tek bir polen alerjisini – çimen veya kanaryaotu alerjisini – tedavi eder; dolayısıyla, pek çok şeye karşı alerjiniz varsa, bu tabletler en iyi seçenek olmayabilir.
Dr. Lang, şunları söyledi: “Ağızdan dilaltı alınan bağışıklık arttırıcı tabletler için ideal hasta, tek bir hassasiyeti bulunan, örneğin çimen polenine karşı hassas hastalar, veya başka alerjenlere karşı alerjik olmakla beraber, çimen mevsimi onlar için en sıkıntılı geçen mevsim olan kişilerdir.”
 
Bu tabletleri alerji sıkıntılarını uzun süre boyunca hafifletebilirler; bununla beraber Dr. Lang, muhtelif şeylere karşı alerjisi bulunan kişilerin, aynı anda birkaç alerjiyi tedavi etme kapasiteli alerji iğnelerine tercih edebileceğini söyledi.
 
Ev Ortamı ve Ofisler Alerji için Birer Tuzak mı?
 
Cleveland Clinic ,alerji uzmanı olan Dr. Lily Pien’e göre, iç mekan alerjisine sahip kişiler, hem sıcak  hem soğuk aylarda  iç mekanlarda daha fazla vakit geçirmelerinden ötürü, alerjenlere daha fazla maruz kalmaktadır.
 
“Hayvan kepeği, toz akarı gibi etmenlerle ilgili iç mekan alerjenleri varsa, veya kimilerinde görüldüğü gibi hamamböcekleriyle problem yaşıyorlarsa, sıcak  aylar boyunca bunlara daha fazla maruz kalacak ve, açık havadan ziyade iç mekanlarla ilgili daha fazla semptom göstereceklerdir. ‘’ dedi.
 
Dr. Pien, iç mekan alerjisi semptomlarıyla ilgili olarak hava filtresi kullanımının alerjik kişiler için rahatlatıcı olabileceğini, buna karşılık nemli ortamlarda toz akarları ve küfün çoğalması sebebiyle, nemlendiricilerin genellikle tavsiye edilmediğini ekledi.

Alerjileri Başlamadan Önlemenin Yolları
 
Dr. Pien, alerjileri tetikleyen sebeplerden mümkün olduğunca kaçınılmasını öneriyor.

Dr. Pien, aynı zamanda, semptomların başlangıcını önlemek amacıyla önceden alerji ilaçları alınmasını, ve bilhassa şehir dışına seyahat edildiğinde, iklimdeki bir değişikliğin alerji semptomlarını etkileyebileceğinin unutulmamasını tavsiye ediyor. 


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83