Sağlık Turizmi Merkezi Alanya olacak

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Başkanı Dr. Tevfik Yazan Türkiye’nin sağlık turizminde yükselen bir yıldız olduğunu ve çok yakın bir gelecekte herkes tarafından tanınan, bu platformda hakettiği payı alan bir ülke konumuna geleceğini söyledi.

Sağlık Turizmi Merkezi Alanya olacak
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) 3. olağan toplantısını Samsun'da gerçekleştirdi. Antalya, Alanya, Erzurum, Samsun, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, İzmir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Konya ve Nevşehir'de bulunan 14 derneğin  temsilcileri ve akademisyenlerinin katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.  

Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı Medikal Turizm Birim Sorumlusu Hüsrev Diktaş, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu çalıştaya katılarak Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu'nun çalışmalarına destek verdiklerini dile getirdiler. Samsun Valisi Osman Kaymak gün boyunca TURSAF Yönetimiyle istişare halinde bulundu, projelerini dinledi. Samsun yerel yönetim olarak kendilerine destek verdiklerini ifade etti. 

Toplantıda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi'nin ülkemiz açısından büyük bir avantaj olacağını katkı sağlayacağını söyledi. Osman Kaymak,"Katma değeri en yüksek turizm çeşidi olan sağlık turizminin  hem ülkemize hemde  Samsun'a ekonomik girdisine önemli katkılar sağlayacaktır. Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler ile Orta Asya ülkelerinin sağlık turizminin geliştirilmesine de önemli etkileri olacaktır." dedi. 




"FIRSATLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

SASTUD'un ev sahipliğinde yapılan çalıştayın açılış konuşmasını TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan gerçekleştirdi. Dr. Tevfik Yazan, "Ülkemiz son 15 yıldır sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında yeni uygulamalarla birlikte birçok gelişmiş ülkeyi geride bıraktı. Türkiye sağlık turizminde yükselen bir yıldızdır. Çok yakın bir gelecekte ise herkes tarafından tanınan, Dünya turizminde hakettiği payı alan bir ülke  konumuna gelecektir. Son bir yılda dünyada 30 milyon insan derdine şifa aramak için seyahat ediyor. Bunu iyi değerlendirmek durumundayız. Bizde TURSAF olarak ülkemizin sağlık turizminde hakettiği payı alabilmesi için bakanlığımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmaktayız Türkiye'de Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi'nin oluşturulması için çalışmalarımız devam etmektedir. TURSAF olarak bunun için gerekli alt yapı çalışmalarını yapmaktayız.” dedi. 

11 Ağustos Cuma günü başlayan çalıştay 2 gün boyunca devam etti. TURSAF Yönetim Kurulunun kararıyla uluslararası yapılacak olan Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştay’ına Konya’nın ev sahipliği yapmasına karar verildi. Konya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mehmet  Portakal bu durumu iyi değerlendireceklerini ifade etti. Mehmet Portakal, "TURSAF Yönetim Kurulu'nun kararı bizi onure etmiştir. TURSAF üyelerimiz ve bizleri başından beri destekleyen ilimizin siyasi ve yerel yönetimimizle birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bunun için çalışmalarımıza hız vereceğiz." dedi. 

Sağlık Turizminde Meslek Eğitim Modülünün oluşturulması için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğretim üyelerinin çalışmaları değerlendirildi. Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin TURSAF ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi işbirliğinde Alanya’da kurulmasına karar verildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83