Turizm sezonu öncesi gıda işletmeleri bilgilendirdi

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni tebliğleri, sezon boyunca yapılacak denetimler ve alınacak tedbirler hakkında 2017 turizm sezonu öncesi tüm turizm ve gıda işletmelerinin çalışanlarına ve temsilcilerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Turizm sezonu öncesi gıda işletmeleri bilgilendirdi
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, turizm işletme temsilcileri (Otel, pansiyon, apart otel, restaurant, bar-disko, fırın, pastane,kasap) ve çalışanları katıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında; 2017 turizm sezonu öncesi alınacak önlemler, gıda, hijyen, alkollü içkiler konusunda yapılacak denetimler ve Bakanlığın yeni tebliğleri hakkında denetim ekipleri ile birlikte bilgilendirmelerde bulununacaklarını ifade etti.

İlçe Müdürü Rüzgar konuşmasında şunları kaydetti; “Alanya tarım ve turizm açından önemli bir merkez olması açısından tarım ve gıda işletmelerin sık sık denetlenmekte. Otel, restoran, kafe, pastane,fırın ve bar işleten ya da buralarda çalışan kişilerin halk sağlığına dikkat etmesi gerekmekte. Gıda üretimi yapan ve toplu tüketime sunan yerlerinde bu konuda dikkatli olmaları önem arz etmekte. Amacımız üretici ve tüketiciyi bilinçlendirmek. Denetimlerimizi risk esaslı olarak yapıyoruz. Risk denetiminde hiçbir şeyi atlamıyoruz. Bunları yaparkende bir sorun çıktığında ceza uyguluyoruz.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ve gıda denetim personelleri tarafından katılımcılara 2017 turizm sezonu boyunca gıda, hijyen kuralları,alkollü içkiler konularında dikkat edilecek hususlar ve bakanlığın yeni tebliğler hakkında bir sunum yapıldı. Bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorunlarının dinlenmesi ve sordukları soruların gıda denetim personelleri tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 09:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83