Yabancı misafirlerimiz pedal çevirdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Komitesi tarafından 'Organ Bağışı ve Sağlıklı Yaşam' temalı bisiklet turu gerçekleştirildi

Yabancı misafirlerimiz pedal çevirdi

Bölge Hastanesi önünde başlayan bisiklet turuna AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, yabancılar meclisi üyeleri ile bisikletseverler katıldı. 

7’den 70 e her her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte,” organ bağışı için ses ver Alanya “dendi ve start verilerek  pedallar çevrildi. Hastanemizin sosyal komitesinin düzenlediği “organ bağışı ve sağlıklı yaşam “ temalı bisiklet turu yarışına yaklaşık 200 vatandaş katıldı.Yerli ve yabancı vatandaşların, sağlık gönüllülerinin ve sağlık çalışanlarının  katıldığı etkinliğimizde , Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve Ak Parti Gençlik kolları , Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’ da katılımcılar arasında yerlerini aldı.  Çocukların yanında etkinliğe katılan köpeklerde ilgi odağı oldu. 6.4 km lik bisiklet turu boyunca herkes tek yürek olarak organ bağışına dikkat çekti.Hastane Yöneticimiz Dr. Tevfik Yazan; organ bağışı için farkındalık yaratmak için hepimiz buradayız dedi. Dr. Yazan;”Sağlık haftası nedeniyle düzenlediğimiz bu organizasyonumuzda  organ bağışıyla  ilgili farkındalık   yaratmak istedik.Bugün burada 4 yaşından 84 yaşına kadar tüm sağlık gönüllüsü dostlarımız, yerli ,yabancı ve sağlık çalışanlarımız “ bir pedal çevir bir hayat ver” sloganıyla yola çıktı.Hepimizin tek amacı sağlıklı  yaşama ve ülkemizde 30 bini aşkın organ bağışı için bekleyen hastalarımıza dikkat çekmekti.Yurtdışında organ bağışı %70’ lerdeyken ülkemizde  %20 civarındadır. Bu yüzden vatandaşlarımızı daha da  bilinçli hale getirmek için böyle bir organizasyon düzenledik.Unutmayalım ki” bir organ bir hayat demek “ bir insanı kurtaran ise bütün insanı kurtarır.Yasalarımızda ve dinimizde organ bağışına bir engel bir durum yoktur.” Dedi. Başhekimimiz Dr. Tevfik Yazan 18 yaşını doldurmuş ve  aklı başında olan kişilerin  yakınından onay alarak organ bağışında bulunabileceğini de sözlerine ekledi. Dr Yazan tüm vatandaşlarımızı organ bağışına destek olmaya davet etti. Tevfik Yazan;”unutmayalım ki herkes 2. Bir şansı hak eder” dedi.Başhekim Yardımcımız Dr. Oya Malbora Karadağ ise sağlıklı yaşamın önemine dikkati çekti. Dr. Malbora Karadağ;”Sağlıklı yaşamı ve organ bağışını yüreklendirmek ve desteklemek adına farkındalık yaratmak için bugün burada bulunmaktayız. Amacımız sağlıklı yaşamın ve organ bağışının önemine bir kez daha dikkati çekmek. Umarım herkes sağlıklı yaşamayı tercih eder ve sigaradan uzak durur. Gerçekten herkes 2. bir şansı ve umudu hak ediyor. Onların bu seslerine  kulak verelim dedi. Dr. Oya Malbora Karadağ bundan sonrada etkinliklerinin bu yönde olmaya devam edeceğini söyleyerek katılan herkese yürekten teşekkür ettiğini dile getirdi. Yarışma sonunda Hastane Yönetimiz Dr. Tevfik Yazan ve Başhekim Yardımcımız Oya Malbora Karadağ ilk 3. ye çiçeklerini taktim etti. Ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.


banner111

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 17:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83