Zeytinyağının Covid-19 tedavisinde etkili olduğunu bilimsel olarak ispatladılar

Korona virüse yakalanan hastalar üzerinde dünyada ilk defa Giresun'da yapılan çalışma ile zeytinyağının hastalık üzerinde tedavi edici özelliği olduğu ispatlandı.

Zeytinyağının Covid-19 tedavisinde etkili olduğunu bilimsel olarak ispatladılar

Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger, yaklaşık bir yıldır sürdürülen çalışma sonucunda zeytinyağının Covid-19 tedavisinde hayat kurtaran bir etkisi olduğunu belirlediklerini ve ilgili bilimsel sunumu önümüzdeki Eylül ayı içerisinde Avusturya'nın Başkenti Viyana'daki Espen Beslenme Kongresi'nde yapacaklarını söyledi.

Zeytinyağının KOAH hastalığı gibi bazı alanlarda şifa yönünün bilindiğini ancak Covid 19'a yakalanan hastalarda ilk defa yapılan bilimsel bir çalışma olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger, “Covid-19 hastalarına karşı tıbbi uygulamalarımızda dünya tıbbıyla entegre olarak tedavisini yoğun bakımlarda servislerde verdik. Fakat bunları yaparken bilimsel olarak Korona virüs hastalarına karşı 'ne yapabilirizin?' çalışmalarını yapmamızda gerekirdi. Çünkü tıp ilmi sadece hasta tedavi etmek değil, aynı zamanda çeşitli, yenilikçi tedavi yöntemleriyle, ilaçlarla insanlığın hizmetine bilgi akışı sunmak da bulunmaktadır. Korona virüs salgını esnasında kullanılan ilaçların çoğu özellikle üst ve orta düzey ilaçların çoğu yabancı menşeili ilaçlardı. Covid-19 salgınının ilk günlerinde zeytinyağını yardımcı tedavi olarak hastalarımıza vermek nasıl olur düşüncesiyle bir çalışma yürüttük" dedi.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83