Alanyalı Çavuşoğlu ilk 10'da

Türkiye genelinde yapılan anketle en çok güven duyulan siyasetçiler belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sıralamada ilk 10’un içinde yer aldı.

Alanyalı Çavuşoğlu ilk 10'da

Yapılan ankete göre Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduğu isimleri belirledi. Uğur Dündar, en güvenilir isimler listesinde zirvede yer alırken, Acun Ilıcalı, İsmail Küçükkaya, Hande Fırat ile Ahmet Hakan ilk beşte yer alan diğer isimler oldu. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güven duyduğu siyasiler sıralamasında ise zirveyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aldı.

Anket araştırmalarına göre Türkiye'nin en güvenilen isimleri' araştırması 24 Ocak — 6 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde TÜİK verilerinden örneklem oluşturularak 30 il ve 38 ilçeye bağlı 84 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 3 bin 764 kişinin katılımıyla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırmanın istatistiki hata payı güven sınırları içerisinde ± % 2,5. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutuldu, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı, tabakalı yöntem ile görüşülerek denekler belirlendi ve cinsiyet-yaş kotası uygulandı.

banner111

235 SİYASETÇİNİN YER ALDIĞI LİSTENİN İLK 34'Ü ŞÖYLE SIRALANDI:

Süleyman Soylu, Özgür Özel, Hulusi Akar, Binali Yıldırım, Muharrem İnce, Fethi Yıldız, Ümit Özdağ, Selin Sayek Böke, Mevlüt Çavuşoğlu, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş, Mehmet Özhaseki, Ali Babacan, Semih Yalçın, Oğuz Kaan Salıcı, Mustafa Şentop, Hakkı Saruhan Oluç, Sera Kadıgil, Koray Aydın, Durmuş Yılmaz, Barış Yarkadaş, Umut Oran, Ahmet Şık, Abdüllatif Şener, Cem Uzan, Meral Danış Bektaş, Önay Alpago, Abdullah Gül, Bülent Tezcan, İbrahim Kalın, Ali Türkşen, Mustafa Sarıgül, Sinan Oğan ve Zülfü Livaneli.

 



Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2019, 11:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83