Başkan Toklu'dan Kabotaj Bayramı mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa TOKLU, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Toklu'dan Kabotaj Bayramı mesajı

Başkan Toklu Mesajında;


1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 95 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin sahip olduğu denizcilik potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılması, iktisadi yönden ülkemize büyük katkı sağlayacaktır. Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış olan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Denizciliği, Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” sözleriyle denizciliğe verdiği önemi vurgulamıştır. 

Türk Denizciliğinin gelişmesi ve geliştirilmesi yönünde, görev ve sorumluluğumuzun bilinci ve kararlılığı içerisinde hep birlikte el ele denizciliğimizi layık olduğu yere taşıyacağımıza olan inancımla,  1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

banner111


 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83