CHP’li Nilüfer Deveci’den hükümete eleştiri

Alanya’ya gelerek partisinin ‘Yaşam Hak Projesi’ni anlatan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, AK Parti’nin uyguladığı politikalar nedeniyle ülkenin adeta kadın mezarlığına dönüştüğünü söyledi. Deveci, “Kadınlar getirdi denen bu iktidarı yine kadınların mücadelesi değiştirecek. Biz kazanacağız” dedi.

CHP’li Nilüfer Deveci’den hükümete eleştiri

CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Alanya’ya gelerek partililerle buluştu. Deveci, parti binasının tadilatta olması sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilçedeki CHP’lilerle bir araya geldi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, çeşitli ilçelerin kadın kolları başkanları ile üyeler katıldı. Toplantıda önce konuşan Karadağ, ülkenin partinin ana dinamiklerinden birinin kadınlar olduğunu söyledi. Karadağ, kadınlar konusunda genel merkezin çok ciddi çalışmaları olduğunu söyledi.   
“İKTİDARIMIZDA ŞİDDETİ DURDURACAĞIZ”
Kadınların bir yandan eşitlik mücadelesi verirken bir taraftan da yaşam hakkını savunmak zorunda olduğunu söyleyen Deveci de, “AK Parti hükümetinin uyguladığı politikalar nedeniyle ülkemiz adeta bir kadın mezarlığına dönüştü. Bu cins kırımı durdurmak ve kadına yönelik şiddete mücadele etmek amacıyla CHP kadın örgütü olarak 5 Aralık 2020’de Yaşam Hak Projesi’ni hayata geçirdik. Yaşam hakkı dokunulmaz, vazgeçilemez olan en temel insan hakkı. Yaşam Hak şiddete son bulma adresi olarak ilan edildi. İktidarda olmamamıza rağmen partimizin çözüm üreten, icracı kimliğini ortaya koyduk. İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerinden birini yerine getirerek genel merkezimizde Alo Şiddet Hattı kurduk. 444 82 85 numaralı hattımızdan 7/24 şiddet mağdurlarına ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sağlıyoruz. CHP Kadın Kolları olarak tüm şiddet vakaları ile tek tek ilgileniyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar, tabip odaları ile protokoller imzaladık. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıkta, hastanede, mahkemede yanında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarında mağdur aileleri dayanışma içerisinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği sağlanması konusunda aracı oluyoruz. Tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara bize bir tuş mesafesi kadar uzakta. Cep telefonlarına indirecekleri Yaşam Hak uygulaması ile hem çağrı merkezine hem de kolluk güçleriyle temas kurabiliyor. İktidarımızda şiddeti durduracağımızın sözünü veriyoruz. Bütün dertlerimize çare bulmak öncelikle biz kadınlara düşüyor. Yoktan var etmekten çok yorulduk. Artık bu yorgunluğa son vermenin zamanı geldi. Çare var. Çare, umut biziz. Hakkımız olan sosyal yardımlara ulaşmaya devam edeceksiniz. Aile Destekleri Sigortası ile yemek ihtiyaçlarınız, sağlığınız, çocuklarınız, çocuğunuzun eğitimi güvence altına alınacak. Sosyal demokrat anlayışı, demokratik, laik, tarafsız bir hukuk devletinin yeniden oluşmasında örgütlü mücadelemizin gücüne ihtiyacımız var. Birlikteliğimizi büyüterek çalışmalarımıza, örgütlerimize destek olacağımıza ve hep birlikte başarılı olacağımıza inancımız tam. CHP iktidarında kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Her şey çok güzel olacak. Kadınlar getirdi denen bu iktidarı yine kadınların mücadelesi değiştirecek. Biz kazanacağız. Cesaret, azim, kararlılık, mücadele biziz. Biz kadınlarız. Biz kazanacağız. Çünkü o adam tek, biz çoğuz. Geliyor gelmekte olan” diye konuştu.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83