Deva Partisi Alanya'dan ekonomiye sert eleştiri

Deva Partisi Alanya İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekti. Türk Lirasının hızla değer kaybettiğini ve tarihin en düşük seviyesine gerilediğini vurgulayan Çakan, AK Parti ve MHP'nin yerel yönetimlerinin hiç bir şey olmamış gibi davrandıklarını belirtti.

Deva Partisi Alanya'dan ekonomiye sert eleştiri

Deva Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Avukat Ahmet Çakan imzasıyla yayınlanan açıklama şu şekilde:

Denge ve denetim mekanizmaları ile kontrol edilmeyen dar bir zümre tarafından ülkemizin uçurumdan aşağı itildiğine şahit oluyoruz. Bilimsel temellerden yoksun iktisat tezlerin uygulanması, TL’yi tarihimizin en düşük seviyelerine itiyor. Bir fiili devalüasyon ülkemizi sallıyor ve geliri TL’ye endeksli vatandaşımızı fakirliğe doğru jet hızıyla sürüklüyor. 

banner111

Bu gidişatın hükümet tarafından kontrol edildiği fikrini aşılamak aracılığı ile Ak Parti ve küçük ortağı MHP, necip milletimizin duygularını istismar için her türlü yola başvuruyor. Asgari ücreti net 4,250 TL yapıp; aynı gün faiz indirimi kararı ile verilen zammı fazlasıyla Dolar bazında geri alıyor. İlk önce sorun çıkarıp; daha sonra da kurtarıcı edasıyla utanmadan halkımızın karşısına çıkıyorlar. Ancak kendileri de biliyor ki halkımızın arasına karışmaya, sokağa inip vatandaşı dinlemeye cesaretleri yok. Kendi salonlarında kendi kitlelerine hitap ediyorlar. Kitle partisinden salon partisine dönen bir güruhun hezeyanları, 85 milyonun canına okuyor.

İktidar partilerinin (AKP ve MHP) yerel teşkilatlarındaki yöneticileri ise sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi davranıyor. Hemşehri olarak bu durumun devam etmesi kabul edilemez. Alanyamızın sesini ve milletimizin feryadını her türlü mecrada korkusuzca dile getirmek bu arkadaşlarımızın üzerine vazifedir. Belki muhalefetin sesine ihanet yaftasıyla kulak vermeyebilirler ancak kendi teşkilatlarının dahi bu feryada iştiraki birilerini doğru kararlar almaya sevk edebilir. Ama hiç sanmıyorum, çünkü sadakatin üstünde biatın hakim olduğu bu teşkilatlar gerçeği dile getirmekten ziyade acizlik içerisindedirler. 

Şu an içinde bulunduğumuz durum sadece ekonomik bir buhran değil baştan aşağı yönetememe sorunudur. Her alanda sorunlar baş göstermektedir. Mevcut yönetim şu an bitkisel hayattadır; halktan kopuk ve her geçen gün basiretsizliği de giderek artmaktadır.

Bu sebeple AKP ve MHP’nin yerel teşkilatlarını sorumluluk almaya, sokağın nabzını tutarak; vatandaşın içinde bulunduğu durumu genel merkezlerine iletmelerini rica ederim. Her şeyden önce bu bir vatandaşlık borcu ve ödevidir. Lütfen azda olsa sorumluluk alıp; bireysel menfaatlerinizi bir anlığına arka planda tutarak, vatandaşın yaşam mücadelesini, yaşadığı zorlukları halktan kopuk olan SARAY YÖNETİMİNE iletin!

DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı
Av. Ahmet ÇAKAN

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83