MHP Antalya Milletvekili Başkan’dan Alanya'ya övgü

5-6 Kasım tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak Alanya’nın fethinin 800. yılı TBMM’de de gündem oldu. MHP Antalya Milletvekili Başkan, fetih etkinliklerine değindiği konuşmasında Alanya’dan büyük övgü ile bahsetti. Belediye Başkanı Yücel, Başkan’a teşekkürlerini sundu.

MHP Antalya Milletvekili Başkan’dan Alanya'ya övgü

Alanya’nın Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yıldönümü 5-6 Kasım tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından restore edilen tarihi yapılar, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla hizmete açılacak. İki gün sürecek etkinler Cumartesi günü saat 21.00’da belediye binası arkasında düzenlenecek Gülben Ergen konseri ile son bulacak. Geçen hafta Ankara’ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve MHP Genel Merkez yöneticilerini fetih etkinliklerine davet etmişti. Davetliler arasında bulunan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, bugün TBMM konuşmasında Alanya’nın fethine değindi. Milletvekili Başkan ilgili konuşmasında “6 Kasım günü Alanya’mızın fethinin 800. Yılını kutlayacağımız için sizlerin huzurunda gazi meclisimizde bu kutlu fethi anmaktan şeref duyuyorum. 800 yıldır vatan toprağının incisi olan Alanya’mız tıpkı 8 köşeli Selçuklu yıldızı gibi erdemleri ile parlamakta ve Sultan Alaaddin’in fethettiği gün gibi kıymetli ve mağrur, Akdeniz’in incisi Türkiye Cumhuriyeti’nin gözbebeği olarak varlığını devam ettirmektedir” dedi.

banner111

Milletvekili Başkan’ın konuşma videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Belediye Başkanı Yücel, “TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasıyla Alanya’mızın fethinin 800. yılını gündeme getiren MYK Üyemiz ve Antalya Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Başkan Bey’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83