AHMET ARSLAN DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİDİYOR

Aytemiz Alanyaspor'un milli atleti Ahmet Arslan, Bulgaristan’ın Sapareva Banja şehrinde düzenlenecek Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

AHMET ARSLAN DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİDİYOR

 Aytemiz Alanyaspor'un milli atleti Ahmet Arslan, Bulgaristan’ın Sapareva Banja şehrinde düzenlenecek Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. 

banner111
Milli sporcu Ahmet Arsan, 11 Eylül’de Bulgaristan’ın Sapareva Banja şehrinde düzenlenecek Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde yarışacak. 39 ülkeden sporcuların katılacağı yarışlarda Türkiye'yi 3 genç erkek ve 1 büyük erkek olmak üzere toplam 4 sporcu temsil edecek.

Ahmet Arslan, su yarışta Avrupalı sporcular arasında en iyi dereceyi elde ederek ilk 3 sırada yer almayı hedeflediğini söyledi. Uzun bir kamp ve hazırlık dönemini geride bıraktığını ve performans olarak hedeflerine ulaşabilecek durumda olduğunu belirten Arslan, "6 yıl üst üste Avrupa şampiyonluğu kazanıp dünya şampiyonlarında derece elde ettikten sonra son 2 yıldır biraz form düşüklüğü yaşamıştım. Bu yarış sezonunda hedefim tekrar toparlanıp eski formuma kavuşmaktı. Temmuz ayında Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 3'üncü olarak toparlanma sürecinde ilk adımı attım. Dünya şampiyonasında da ilk 3 sırada yer alarak bu süreci tamamlamak istiyorum" dedi. 

Dünya Şampiyonası’nda ilk 3 sıranın veya şampiyonluğun kendisi için çok uzak bir hedef olmadığını dile getiren Arslan, "Yarışta elimden geleni yapıp, gücümün son damlasına kadar mücadele edeceğim. Antrenman sürecinde çok zorlu ve yoğun çalışarak yarışa en iyi şekilde hazır olmaya çalıştım. Allah'ın izniyle gücümün son damlasına kadar mücadele edince inşallah iyi bir derece elde edeceğim. Daha önce yarıştığım bütün yarışlarda olduğu gibi bu yarışta da ülkemi, kendimi, ilimizi, ilçemiz Alanya'yı, kulübüm Aytemiz Alanyaspor’u ve sponsorlarımı en iyi şekilde temsil edeceğim. İnşallah bu dünya şampiyonasında birinci olmak nasip olur ve çifte bayram yaşamış olurum." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83