ALANYA’NIN ALTIN YUMRUKLARI

Alanya Belediye Spor Boks Takımı, ringlerde büyük başarı elde etti. Bir yıl önce oluşturulan takım 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalyanın sahibi oldu. 2 kez Antalya Şampiyonu olan sporcular Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finale kadar yükseldi

ALANYA’NIN ALTIN YUMRUKLARI
Alanya Belediye Spor Kulübü yönetimi göreve geldiği 2014 yılında olimpik bir spor dalı olan boks branşını da bünyesine alarak çok sayıda madalyanın sahibi oldu.

2014 yılında ilk kez faaliyete geçirilen boks sporunda alt yapıya ağırlık verilerek sıkı bir çalışma sürecine girildi.

Alanya Belediye Spor diğer branşlarda olduğu gibi boksta da ilk yıl olmasına rağmen müsabakalardan madalyasız dönmedi.

Alanya Belediye Spor, 2014 yılının Nisan ayında 5 sporcuyla katıldığı Minikler Antalya Boks Şampiyonası’nda 1 altın madalya, 3 gümüş madalya ve bir de bronz madalya ile Alanya’yı en iyi şekilde temsil etti.

2014 yılı Eylül aynında yapılan Antalya Büyükler Boks Şampiyonası’nda Eflatun Yıldız 91 kg’da Antalya Şampiyonu oldu ve Türkiye Şampiyonası’nda Çeyrek finale yükselerek ilk sekize girmeyi başardı. 2015 yılı içerisinde Antalya’da yapılan Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda Metin Berk Özgörü Antalya Şampiyonu, Burak Tekcan Antalya 2. si oldu.

2015 Ağustos ayında yapılan Minikler Boks Şampiyonası’nda Ferdi Bağcı çeyrek finale kadar yükselerek gelecek için umut verdi.

2015 Eylül ayı içerisinde yapılacak Büyükler Antalya İl Şampiyonası’nda 69 kğ boksörü Barış Çetin ile çalışmalarına yoğun şekilde devam eden Alanya Belediye Spor, 2014 yılında 200’ün üzerinde kişiyi boks sporuyla tanıştırarak bu branşın tanıtımına katkı sağladı. Milli Boksör 2. Kademe Boks Antrenörü Orhan Gazi Asuğ’un yönetiminde şu anda haftanın 5 günü 40 aktif sporcu çalışmalarına devam ediyor.

ERKEN: BAŞARILI SPORCULAR YETİŞİYOR

Başarının disiplinli, çok çalışmayla vr sunulan imkanlarla geldiğini söyleyen Alanya Belediye Spor Kulübü Başkanı Mhmet Erken, “ Takımlarımızdan başarı geldikçe bizler de emeğimizin boşa gitmediğini görüyor ve geleceğe daha güvenle ve umutla bakıyoruz. Gençlerimizin bu başarıları ile gurur duyuyoruz. Boks takımımızı geçtiğimiz yıl elde ettiği başarılarından dolayı kutluyoruz.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 15:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83