Alanyaspor'a Avrupa Ligi için zorlu rakipler

Alanyaspor'a Avrupa Ligi için zorlu rakipler
Aytemiz Alanyaspor, bu sezon tarihinde ilk defa mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde önemli rakiplerle eşleşme ihtimali taşıyor. Eylül ayı içerisinde Alanyaspor’u zorlu bir süreç bekliyor.
Süper Lig’i 5’nci sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne 3’ncü ön eleme turundan katılma hakkı kazanan Aytemiz Alanyaspor için Eylül ayı oldukça yoğun geçecek. Turuncu yeşilli takım 11 Eylül’de başlayacak Süper Lig ile birlikte tek maç üzerinden eleme maçları oynayacak. Aytemiz Alanyaspor’un de yer aldığı 3’ncü ön eleme turunda kura çekimi 1 Eylül’de gerçekleşecek. Turuncu yeşilli takım elemelerdeki ilk maçını 24 Eylül’de oynayacak. Alanyaspor, tek maç üzerinden tarafsız sahada oynanacak karşılaşmada rakibini elemesi durumunda Play Off turunda 1 Ekim’de tekrar eleme maçı oynayacak.

14 GÜNDE 4 MAÇ OYNAYACAK

11 Eylül’de start alacak Süper Lig’in 2’nci haftası 18, 19 ve 20 Eylül’de oynanacak. Ligin 2’nci hafta maçının hemen ardından 24 Eylül’de ön eleme oynayacak olan turuncu yeşilli takım rakibini elemesi durumunda, 26 veya 27 Eylül’de ligin 3’ncü hafta maçını oynayacak ve tekrar 1 Ekim’de Avrupa Lig’i Play Off eleme maçına çıkacak. En iyi ihtimalle 14 günde 4 maç yapacak olan Aytemiz Alanyaspor, eleme maçlarını tek maç üzerinden yurt dışında bir sahada oynayacak. Bu nedenle yol yorgunluğu da takım için önemli bir etken olacak.

KURADA ÖNEMLİ TAKIMLAR VAR

UEFA Avrupa Ligi’ne 3’ncü Tur Öne Eleme’den katılacak olan Alanyaspor’un rakiplerinin bir kısmı kesinleşti. 2’nci ön elem turunda 13’ü Şampiyonlar Ligi ön elemesinden elenen 72 takım mücadele verecek. Turnuvaya 3’ncü ön elemeden girmesi kesinleşen takımlar Alanyaspor’un muhtemel rakipleri durumunda. 

3’NCÜ ÖN ELEMEDE YER ALMASI KESİNLEŞEN TAKIMLAR

Rostov (Rusya)
Sporting CP (Portekiz)
Charleroi (Belçika)
Desna Chernihiv (Ukrayna)
Alanyaspor (Türkiye)
PSV (Hollanda)
LASK (Avusturya)
AEK Athens (Yunanistan)
Rijeka (Hırvatistan)
SønderjyskE (Danimarka)
St. Gallen (İsviçre)
Anorthosis Famagusta (Kıbrıs Rum Kesimi)
Vojvodina (Sırbistan) 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2020, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83