Alanyaspor bu akşam kupa mesaisinde

Alanyaspor bu akşam kupa mesaisinde

Alanyaspor bu akşam Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşıyor. Bahçeşehir Okulları Stadı’ndaki mücadeleyi hakem Zorbay Küçük yönetecek. Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Alanyaspor, saat 20.30’da Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Karşılaşmayı Zorbay Küçük, Kerem Ersoy ve Aleks Taşçıoğlu hakem üçlüsü yönetecek. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak mücadelede 90 dakikada eşitlik olması durumunda 15’er dakikalık iki uzatma oynanacak. Burada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışları turu geçen takımı belirleyecek.

banner111

Sivasspor ile Fatih Karagümrük oynayacakları karşılaşma ile birlikte Ziraat Türkiye Kupasında ilk kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce Süper Lig ve Türkiye 1. Lig’inde karşı karşıya gelen ekipler, kupada hiç karşılaşmamıştı. Fatih Karagümrük kupaya 4. turdan başladı. Bu turda Sakaryaspor’u 3-1 ile geçen Karagümrük, 5. Tur’da Bursaspor ile karşılaştı. Bursaspor’u normal ve uzatma süreleri 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucu 6-5 geçerek tur atladı ve son 16 Turuna kaldı. Gaziantep FK, Son 16 Turunda ise Süper Lig temsilcisi Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek çeyrek finale kaldı.

Alanyaspor da kupaya 4. turdan başladı. Kupada ki ilk maçında Osmaniyespor’u konuk eden turuncu yeşilliler, turu 6-0’lık skorla geçti. Akdeniz ekibi, 5. turu da 5-0’lık Mardin 1969 spor galibiyetiyle geçerek son 16 takım arasına girdi. Alanyaspor, son 16 ‘da penaltı atışları sonucu Adana Demirspor’u kupanın dışına iterek Çeyrek finale yükseldi. Süper Lig’de iç sahada bu sezon Aytemiz Alanyaspor, çıktığı 14 karşılaşmada; 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Turuncu yeşilliler kendi saha ve seyircisi önünde ki bu maçlarda rakip fileleri 29 kez havalandırırken, kalesinde ise 21 gol gördü. Gaziantep FK ise ligde bu sezon deplasmanda 14 maça çıktı. Bu maçlarda 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan kırmızı siyahlılar, rakip filelere gönderdiği 8 gole karşın kalesinde 25 gol gördü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83