Alanyaspor'da eksiklere rağmen parola: 3 puan

Aytemiz Alanyaspor bu akşam ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor'u ağırlayacak.

Alanyaspor'da eksiklere rağmen parola: 3 puan
Spor Toto Süper Lig 14. hafta kapanış mücadelesinde bu akşam Aytemiz Alanyaspor ile Kayserispor karşı karşıya gelecek. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda 20.00'da başlayacak olan mücadele beIN SPORTS 2'den nakeln ekranlara gelecek. 

DÜDÜK YILDIRIM'DA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) haftanın hakemlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de 14. hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecek olan Aytemiz Alanyaspor ve Kayserispor arasındaki mücadeleyi tecrübeli hakem Bülent Yıldırım yönetecek. 4 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'da oynanacak olan maçta Yıldırım'ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akın ve İsmail Şencan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler olacak. 

YILDIRIM'LA 2 KEZ GÜLDÜK

Ankara bölgesi hakemi Bülent Yıldırım Aytemiz Alanyaspor'un daha önce 5 maçını yönetti. Bu 5 maçta Aytemiz Alanyaspor 2 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 

İşte o maçlar:

Atiker Konyaspor 0 - 2 Aytemiz Alanyaspor
Aytemiz Alanyaspor 0 - 5 Medipol Başakşehir
Aytemiz Alanyaspor 4 - 2 Adana Demirspor
Kardemir Karabükspor 1 - 1 Aytemiz Alanyaspor
Mobellaspor 3 - 0 Aytemiz Alanyaspor

KAYSERİLİ HAKEM TEPKİ TOLADI

Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor'u ağırlayacak. 4 Aralık Pazartesi Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda 20.00 da başlayacak olan mücadele nefesleri kesecek. Alanya bu kritik maça hazırlanırken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK)'nun yapmış olduğu atama büyük tepki topladı. 

KAYSERİ PINARBAŞI DOĞUMLU

Bülent Yıldırım ismi ilk başlarda Alanyaspor taraftarı tarafından kabul görsede Yıldırım'ın doğum yeri tartışmaları alevlendirdi. 1972 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde doğan Ankara bölgesi hakeminin doğduğu şehrin takımının maçına atanması Alanyaspor taraftarından tepki topladı. 

Daha önce İstanbul bölgesi hakemlerinin İstanbul ekipleri ile oynanan maçlara atanmasına tepki gösteren taraftarların benzer durumun bu maç için de yaşanması sonrası isyan ettiler. MHK'nın atamalarını beğenmeyen Aytemiz Alanyasporlu taraftarlar, bir çok hakem olmasına rağmen bu atamanın mantığını kavrayamadıklarını söylediler. 

SADECE 4 MAÇ YÖNETMİŞ

Kayseri doğumlu Bülent Yıldırım'ın daha önce Kayserispor'un çok az maçını yönettiği gözleniyor. Uzun yıllardır hakem olan Bülent Yıldırım, Süper Lig'de çok az süre alan Aytemiz Alanyaspor'un bile 5 maçını yönetmişken, Kayserispor'un sadece 4 maçında görev almış. Kayserispor bu maçlarda 1 galibiyet 3 yenilgi almış. Yenilgilerin ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve bir başka Kayseri ekibi olan Kayseri Erciyes'e karşı olması ise bunun bir kıstas olmadığını gözler önüne seriyor. 

İşte Yıldırım'ın Kayserispor maçları:

Gençlerbirliği 2 - 3 Kayserispor
Kayserispor 1 - 2 Beşiktaş
Kayserispor 0 - 4 Kayseri Erciyesspor
Fenerbahçe 4 - 0 Kayserispor

KAYSERİ İLE 6. RANDEVU

Aytemiz Alanyaspor ile Kayserispor daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan sadece 1 tanesini temsilcimiz kazanırken 3 maçta sahadan boynu bükük ayrıldı. 1 maç ise berabere sonuçlandı.

MAÇIN RAKAMLARI

İki takım Süper Lig'de ilk kez geçtiğimiz sezon karşı karşıya geldi. Taraflar birer galibiyet alırken, iki maç da 3-0 bitti.

Süper Lig'de evinde oynadığı son üç maçın ikisini kazanan Alanyaspor, bu sezon iç sahadaki ilk üç karşılaşmada galibiyet alamamıştı (1B 2M).

Sezona Galatasaray yenilgisiyle başlayan Kayserispor, ondan sonra oynadığı 12 maçın sadece birini kaybetti (6G 5B).

Kayserispor bu sezon Süper Lig'de en fazla berabere kalan üç takımdan biri (5; Beşiktaş ve Fenerbahçe ile eşit).

Bu sezon ligde sadece Bursaspor (155), Alanyaspor'dan (161) daha az faul yaptı; Kayserispor ise en az faul yapan beşinci takım (173). 

Alanyaspor bu sezon ligde en fazla başarılı çalım atan üçüncü takım (140); Kayserispor ise en az çalım atan ikinci ekip (96).

Alanyaspor geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında 12 maç aradan sonra ilk kez bir Süper Lig mücadelesini gol atamadan tamamladı. Alanyaspor en son Süper Lig'de gol atamadığında yine Vagner Love sahada değildi.

Deniz Türüç, Süper Lig'de forma giydiği son altı maçta dört gole katkıda bulundu (bir gol ve üç asist).
Alanyaspor geçtiğimiz sezonun başından bu yana Süper Lig'de Vagner Love'ın forma giymediği yedi maçta bir galibiyet alabildi (6M).

Süper Lig'de forma giydiği son 10 maçta rakip fileleri beş kez havalandıran Umut Bulut, önceki 40 lig maçında aynı sayıda gol atmıştı.

KAYSERİ TAM KADRO - ALANYA'DA EKSİK ÇOK

Süper Lig’in flaş takımı Kayserispor, haftanın kapanış maçında Aytemiz Alanyaspor’a konuk oluyor. Sarı-Kırmızılılar, zorlu deplasmanda tam kadro mücadele edecek. Akdeniz ekibinde ise eksik çok. Aytemiz Alanyaspor’da Gassama ve Tzavellas cezalı. Vagner Love, Fernandes ve Mbilla ve Maniatis ise sakatlığı nedeniyle bu kritik mücadelede takımlarını yalnız bırakacak isimler.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 10:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83