'Alanyaspor dünyaya açılacak'

'Alanyaspor dünyaya açılacak'

Alanyaspor’un Fan Token’lerini alacak olan taraftar kulübün çeşitli oylamalarında söz sahibi olacak. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu farklı coğrafyalarda yaşayanların da katılabileceği uygulamanın kulübün geleceğine katkı sunacağını söyledi. Alanyaspor’un Socios.com işbirliğinde 4 Ekim 2021 tarihinde halka arz edeceği ‘ALA Fan Token’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanyaspor yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda önce konuşan Socios.com Türkiye İş Geliştirme Direktörü Volkan Yılmaz, Socios.com’un dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu olduğunu söyledi. Yılmaz, “Taraftar ve kulübü bir araya getiren bir organizasyon. Blog zincir teknolojisini kullanıyor. Fan Token özünde taraftarın elinden tuttuğu anda uygulama üzerinden kulübün çeşitli anketlerinde, oylamalarda söz sahibi olmasını sağlıyor. Socios.com’da temel nokta pasif olan taraftarı aktif hale geçirmek ve kulübün çeşitli kararlarında söz sahibi yapmak. Bu platformda sadece futbol takımları yok. Formula 1 takımları, Hindistan’da kriket takımları, NBA takımları listenin içinde. Bu dünyanın her coğrafyasında o ülkenin en büyük spor takımlarının içerisine dahil olduğu bir sistem. Alanyaspor’un da böyle büyük bir dünya içinde olmasından son derece mutluyuz. Alanyaspor’un Fan Token’lerini alacak olan kişileri sadece Alanya taraftarı olmayacak. Alanyaspor bir nevi dünyaya da açılmış olacak” dedi.
 
Socios.com Türkiye İş Birlikleri Müdürü Gökçe Oskay da, Fan Token’lerin bir yatırım aracı olmadığını vurguladı. Oskay, “Bir fiyattan alıyorsunuz. Piyasadaki talebe göre fiyatı artabiliyor. Bunu yatırım aracı olarak lanse etmemek gerekiyor. Çünkü insanlar bunu belli bir fiyattan alıp sonradan bu fiyat aşağı indiğinde bununla ilgili şikayet edebiliyor. Kulübün bu üyelik sistemine ne kadar talep varsa fiyatı da o çerçevede şekilleniyor. Bugüne kadar Fan Token’in fiyatı hiç aşağı inmedi ama bunun bir dijital üyelik sistemi olduğunu açıklamak gerekli. Kulüple ilgili çeşitli konularda taraftara söz hakkı sağlayan oylamalar organize ediliyor. Fan Token kullanımını sadece Alanyasporlu ya da Türk taraftar kullanacak gibi görmemek lazım. Bu 1.1 milyon kullanıcı olan bir platform. Kullanıcıların büyük kısmı bir Fan Token aldıktan sonra ikinci, üçüncü, dördüncü takımınkini alıyor. Ortalama bir kişinin 3 farklı takımın Fan Token’ine sahip olduğunu biliyoruz. Alanyaspor için de benzeri olacaktır. Muhtemelen yüzde 40-50 bandında bir miktarı Türkiye’deki Türk kullanıcılara satılacaktır. Hiç beklemediğiniz Güney Kore, Japonya, İtalya, İspanya’dan talep görecek ve satın alınacaktır” diye konuştu.

banner111


Başkan Hasan Çavuşoğlu,“Dünya devlerinin arasında Alanyaspor’un da yer alması bizim ve camiamız için önemli. Önümüzdeki süreçte ilgi olduğunu hep beraber göreceğiz. İnanıyorum ki sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde bununla ilgili talep olduğunu biliyoruz. Bunun başarılı bir proje olduğunu düşünüyorum. Alanyaspor’un geleceğine katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83