Alanyaspor Karaman'ın 16'ıncı takımı olacak

Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'da transferde hareketli saatler yaşanırken; teknik direktör konusu çözüme kavuşuyor.

Alanyaspor Karaman'ın 16'ıncı takımı olacak
Alanyasporlu yetkililerin tecrübeli teknik adam Hikmet Karaman'la büyük ölçüde anlaştığı, imzaların atılmasının an meselesi olduğu öğrenildi.

Hikmet Karaman, kariyeri ile futbolseverlerin odak noktası oldu. Yönettiği takımlarla ve aldığı başarılarla merak konusu olan Hikmet Karaman, internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Hikmet Karaman kimdir kaç yaşındadır? İşte, ünlü teknik adam hakkında detaylı bilgiler

HİKMET KARAMAN KİMDİR?

Hikmet Karaman 9 Mart 1960 tarihinde Kocaeli'de dünyaya gelmiştir. 1994-1997 yılları arasında Kocaelispor ve Galatasaray kulüplerinde profesyonel takım antrenörlüğü yapmıştır. 1998 yılından günümüze kadar çeşitli futbol takımlarının teknik sorumlusu olarak görev yapmış 2014-2017 sezonları arasında Çaykur Rizespor futbol takımının teknik sorumlusu görevini devam ettirmiştir. 2002-03 sezonunda Çaykur Rizespor'u 2007-08 sezonunda Antalyaspor'u Süper Lig'e çıkartmayı başarmıştır. Türkiye Kupasını 2001-02 sezonunda müzesine götürmeyi başaran Kocaelispor'un teknik direktörlüğü yapmıştır.

Galatasaray'da teknik direktör Reinhard Saftig'in yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. Daha sonra Erzurumspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor, Adanaspor, Kocaelispor gibi takımlarda teknik direktörlük yapmıştır.

2006-2007 sezonunda MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük yapmıştır. 2007-2008 sezonunda ise Ankaraspor'un başına geçmiştir.

2010-2011 sezonunda Süper Lig'e yeni yükselen ve Hakan Kutlu tarafından çalıştırılan Manisaspor'da, sezonun ilk haftalarında alınan kötü sonuçlardan dolayı sezonun 4. haftasında Hakan Kutlu'nun görevine son verildi ve boşalan teknik direktörlük mevkiine Hikmet Karaman getirildi. Hikmet Karaman'la Manisaspor başarılı bir sezon geçirdi ve dört büyüklerle oynanan karşılaşmaların birçoğunda galip gelmeyi başardı. Bu başarılı ortama rağmen 2011-12 sezonunun hazırlık döneminin ardından yardımcılar Reha Erginer ve Kazım Akgün'ün istifasından sonra Hikmet Karaman'da istifa ederek Manisaspor'dan ayrıldı. Hikmet Karaman Manisaspor'dan ayrılmasının ardından Futbol Ateşi adlı programda yorumculuk yapmıştır. Gaziantepspor teknik direktörü Abdullah Ercan'ın istifasından sonra Gaziantepspor teknik direktörlüğüne getirilmiştir. 4 Şubat 2013 tarihinde Gaziantepspor'la olan sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilmiştir. Ardından 6 Şubat 2013 günü Bursaspor'la anlaşmıştır. 8 Ağustos 2013 tarihinde UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Vojvodina'ya elenen Bursaspor, 9 Ağustos 2013 tarihinde teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırdı. 2013-2014 sezonunda Kayseri Erciyesspor'a 21 Aralık 2013 tarihinde teknik direktör olmuştur. 11 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Özdilek'in ardından Çaykur Rizespor teknik direktörlüğüne getirilmiştir.

Karaman daha önce sırasıyla; Zeytinburnspor, Erzurumspor, Adanaspor, Kocaelispor, Rizespor, Kayserispor, Ankaragücü, Ankaraspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Manisaspor, Gaziantepspor, Bursaspor, K.Erciyesspor, Rizespor'da görev almıştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 14:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83