Alanyaspor Kayseri'ye patladı, riski ortadan kaldırdı

Alanyaspor Kayseri'ye patladı, riski ortadan kaldırdı

Alanyaspor, 285 günlük deplasman galibiyet hasretine Kayseri’de son verdi. Alanyaspor’un ligde kalmasını kesinleştiren galibiyeti getiren gollerin ilk ikisi birinci devrede Erecan’dan ve ikinci devrede Koulouris ile Balkovec’ten geldi.

Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda Yukatel Kayserispor ile Alanyaspor RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Oyuna ev sahibi ekip Kayserispor, pas oyunu ve organize ataklarla başlarken Alanyaspor, topu kaptığı andan itibaren doğrudan golü düşündü. Alanyaspor’un 8’nci dakikada gelen ilk atağı golle sonuçlandı.

Maça ilk 11’de başlayan Erencan Alanyaspor’un maçtaki ilk golünü kaydetti. Maçta savunmaya büyük önem veren Alanyaspor’da Erencan, 16’ncı dakikada kendisinin ve takımının 2’nci golünü kaydetti. Mücadelede ilk devre Alanyaspor’un 2-0 üstünlüğü ile geçildi.

Maçın 2’nci yarısında Alanyaspor oyuncu değişikliği yapmadan başlarken, ev sahibi Kayserispor ise iki oyuncu değiştirerek başladı. Maçın 56. dakikasında golleri atan Erencan sakatlanarak yerini yunan golcü Koulouris’e bıraktı.

Koulouris, oyuna girdikten 9 dakika sona Doumbia’nın asitinde Alanyaspor’un 3’ncü golünü kaydetti. Ev sahibi ekibin gol bulmak için ataklarını sıklaştırdığı mücadelede Alanyaspor, tam kadro katı bir savunma uygulamaya ve skoru korumaya geçti.

banner111


83’ncü dakikada Oğuz sakatlanırken yerine giren Balkovec, 8 dakika sonra ceza sahası dışından mükemmel bir gol attı ve maçın skorunu tayin etti. Alanyaspor, 4-0’lık galibiyetle 2023 yılının ilk deplasman galibiyetini Kayseri’de aldı. Alınan üç puanla Alanyaspor’un küme düşme riski de ortadan kalktı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83