Alanyaspor sezonu bugün Konya'da kapatıyor

Alanyaspor sezonu bugün Konya'da kapatıyor
Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor bugün oynayacağı Konyaspor maçı ile sezonu tamamlayacak.

Süper Lig’de en iyi sezonunu geçiren turuncu yeşilli ekibimiz bugün ligde sezonun son maçına çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak olan maç saat 21.00’de başlayacak.

Dün Galatasaray’ın puan kaybetmesinin ardından, Alanyaspor bugün kazanırsa ligi 5. sırada tamamlayacak ve Avrupa Ligi’ne kesin olarak katılacak. Konyaspor ise maçı kazanır ve Gençlerbirliği puan kaybederse bir basamak yükselerek ligi 12. sırada tamamlayacak.

MAÇI HAKEM TOKAT YÖNETECEK

Konyaspor - Alanyaspor maçını hakem Serkan Tokat yönetecek. Mücadelede Tokat'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Mustafa Sönmez yapacaklar.

Rakamlarla Konyaspor – Alanyaspor

Konyaspor ile Alanyaspor arasındaki rekabet 6 Ekim Çarşamba 1993’de Türkiye Kupası Birinci Tur maçında başladı. Konya’da oynana karşılaşmayı Alanyaspor 4 – 0 kaybetti. İşte 27 yıllık rekabetin rakamları.

BERABERE KALMADILAR

1993 yılında başlayan rekabette iki takım bu güne kadar 2’si Türkiye kupası 7’si Süper Lig olmak üzere toplam 9 defa karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Konyaspor 6 galibiyet alırken Alanyaspor ise 3 galibiyet aldı. İki takım arasında oynanan 9 maçta da beraberlik sonucu çıkmazken Konyaspor’un 22 golüne Alanyaspor 13 golle karşılık verdi. Türkiye Kupası’nda oynanan 2 maç da Konayspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.

ALANYASPOR DEPLASMANDA KAZANIYOR

Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor’a karşı aldığı 3 galibiyetin 2’sin deplasmanda 2 – 0 ve 3 – 2’lik skorlarla elde etti. İki takım arasındaki en farklı sonuç ise 18 Ocak 2009 yılında Konyaspor’un 4 – 0 kazandığı Türkiye Kupası maçı oldu.

EN GOLCÜLER CİSSE VE LOVE

Aytemiz Alanyaspor ve İttifak Holding Konyaspor arasında oynanan maçlarda en golcü oyuncular ise Papis Cisse ve Vagner Love. İki oyuncu 4’er golle rekabette ilk sırada yer alıyor. Konyaspor adına ise en golcü oyuncu 3 golle Riad Bajic. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2020, 11:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83