Antalya'da 19 kişiye spor müsabakalarını seyir yasağı getirildi

Antalya'da 26 Ağustos tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor ile Antalyaspor arasında oynanan Süper Lig müsabakasında, Antalyaspor taraftar gruplarının bulunduğu tribünde meydana gelen ve 1 güvenlik görevlisi ile 3 taraftarın hafif şekilde yaralandığı olaylarla ilgili olarak 19 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilere spor müsabakalarını seyir yasağı getirildi.

Antalya'da 19 kişiye spor müsabakalarını seyir yasağı getirildi

 Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada gözaltına alınan 14 şüpheli hakkında “6222 Sayılı Yasa Kapsamında, Spor Alanlarında Taşkınlık Yapmak ve Karşılıklı Darp” suçundan, 4 şüpheli hakkında “Görevli Memurlara Fiili Saldırı, Spor Alanlarında Taşkınlık, Kasten Yaralama” suçlarından, bir şüpheli hakkında da “6222 Sayılı Yasa Kapsamında, Spor Alanlarında Taşkınlık Yapmak, Görevli Memura Hakaret” suçundan işlem başlatıldı. Şüpheliler hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında başlatılan adli tahkikat kapsamında aynı kanun gereğince “Spor Müsabakalarını Seyirden Yasaklama Koruma Tedbiri” uygulandı.

banner111
Diğer taraftan 11 Eylül tarihinde Antalya Stadyumunda; Antalyaspor ile Atiker Konyaspor takımları arasında oynanan Süper Lig müsabakası öncesinde; sosyal medya üzerinden hakaret içeren içerikler paylaşma, Atiker Konyaspor taraftarlarını taşıyan otobüslere yönelik meydana gelen taş atmak suretiyle mala zarar verme ve müsabaka esnasında tribünlerde meydana gelen hakaret içeren tezahürat - mala zarar verme olayları ile ilgili olarak da Konyaspor taraftarı M.K. hakkında “Sosyal medya üzerinden hakaret içeren video paylaşmak” suçundan, 5'i suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 14 Antalyaspor taraftarı hakkında da “taraftar otobüslerinin taşlanarak mala zarar verme” suçundan soruşturma başlatıldı. Ayrıca müsabaka esnasında tribünlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak video kayıtları e-bilet sistemi kayıtları incelenerek, tespit edilecek suç ve suçlular hakkında da 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun kapsamında soruşturma başlatılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 17:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83