'BİZE ANTALYA SİYASETİ DUR DEDİ'

Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, görevden alınmalarını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in istediğini iddia etti.

'BİZE ANTALYA SİYASETİ DUR DEDİ'

 Antalyaspor’da 30 haziranda yapılacak olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını daha önce açıklayan mevcut başkan Gültekin Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Antalyaspor Derneği'ne de tepki gösteren Başkan Gültekin Gencer, “Dernek yönetiminde cumartesi sabahı Antalyaspor Dernek Başkanı Nafiz Tanır ile masaya oturduk. Artık 2008’de bundan sonra siyaset işin içinde olmayacak, sivil yönetim diyenler, biz istediğimiz zaman getiririz biz istediğimiz zaman göndeririz zihniyeti geri gelmiştir. Antalyaspor için çok acı bir dönem. Dernek yönetimi kendilerine talimat geldiğini ve görevi bırakmaları gerektiğini söylediler. Dernek başkanına bunu söyleyen kişi Menderes Türel’dir” dedi.

banner111
“ZİRVEDE BIRAKIYORUZ”

30 Haziran'da seçim kararı aldıklarını hatırlatan Gencer, zirvede bırakacak olmalarına rağmen kendilerine yapılan saldırılar neticesinde bir basın toplantısı gerçekleştirme kararı aldığını söyledi. Başkan Gencer, “Görevden kaçtığımız intibası bırakılması zirvede bırakacak olmamıza rağmen her türlü karalama saldırılar neticesinde bu basın toplantısını yapmak zorunda kaldım. İlk yöneticiliğim Antalyaspor’da 1994 yılında Hasan Subaşı ile başladık. En başarılı dönemlerinden birisiydi. Her ne kadar belediyeden o dönemde ciddi destekler alınmış olmasına rağmen devamında 1998’de Antalyaspor kasasında parasıyla, futbolcu varlığıyla o zamanki yeni dönem belediye başkanı seçilen Bekir Kumbul yönetimine hiç borçsuz olarak teslim ettiğinde yöneticilik yapmıştım. 2009 yılında Menderes Türel belediye başkanı seçildiğinde Antalyaspor’da beraber çalışmaya başladık. O zamanki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları kulüp başkanları değil diye kanun çıkarmıştı. 2005’ten itibaren belediye meclis üyesi olan Cihan Bulut’u kulüp başkanı seçilmiş ardından Sedat Peker başkan seçilmişti. Menderes Türel başkan, o 4 yıllık dönemde tüm ortamlarda çok rahatlıkla söylediği benim belediye başkanlığım döneminde 80 milyon lira Antalyaspor‘a kaynak oluşturduğunu rahatlıkla söyledi” dedi.

“HASAN AKINCIOĞLU BAŞKAN ADAYI OLUNCA BELEDİYE 6 MİLYON DOLAR KAYNAK VERDİ”

Antalyaspor olarak, şehirde yöneticilik yapmış kişilerin ceplerinden bir lira para çıkmadığı için minnet duyduklarını dile getiren Gültekin Gencer, başkanlığa aday olunca herkesin birden Antalyaspor’a başkan adayı olarak ortaya çıkartıldığını dile getirdi. Gencer, “2008 sonu itibariyle Sedat Peker başkanlığı bırakacak olduğu zaman Menderes Türel başkan açıklama yaptı. Bundan sonra belediyecilik yapacağını artık Antalyaspor’a talip olanlar varsa kulübü teslim edeceğini belirtmişti. Yoksa valiye teslim edeceğim dedi. Biz talip olunca birdenbire anonim şirketin büyük hisseleri büyük şehir belediyesi kulübü derneği bünyesinde olduğundan dolayı o dönemde hemen belediye başkanı tarafından başkan adayı arayışına geçildi. Levent Aydın dahi bir çok iş adamına bu görev verilmek için teklif yapıldı. Nihayetinde o süreçte benim karşıma çıkacak kişi olarak da Hasan Akıncıoğlu başkan olarak ikna edildi. Hasan Akıncıoğlu’nu ikna edenler şartsız kabul etmeyeceği için o zaman her ortamda 6 milyon Dolar bizzat belediye tarafından kaynak yaratılarak kendisi göreve başlatıldı bunlar bizzat söylendi. O süreçte 2004 ve 2008 dönemlerinde iki defa vergi borcu yapılandırılması yapıldı. Antalyaspor’un bu yapılanlar önünü açmak içindi hepsini takdir ettik. Eleştirmedik. Borç ve rakamlar açışından herkes tarafından bilinmesi gerektiği için açıklama gereği hissettim” diye konuştu.

“HASAN AKINCIOĞLU’NUN BIRAKMA SEBEBİ BELEDİYEDEN DESTEK ALAMAMASI”

2008 yılında Hasan Akıncıoğlu’nun ani bir kararla görevini bırakmak istemesinin nedeni olarak belediyeden destek alamamasını gösteren Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, “Malum o dönemdeki belediyeden destek alamıyordu. 22,5 milyon Dolar borç vardı. Kulüp için para harcayan yönetim kurulu üyesi yoktu. Hasan Akıncıoğlu başkan yapı itibariyle de kimseye gidip de kaynak oluşturmak için para istemezdi. Para yardımı isteyecek yapıda olmayan bir kişidir. Elindeki kadrodan miladını doldurmuş ve kendisine Teknik Direktör Mehmet Özdilek tarafından verilen rapor doğrultusunda kadronun revize edilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu kadro küme düşen kadroydu. Mehmet Özdilek biz geldiğimizde görevden affını istedi. Bizden başka cesaret eden olmadı. O aşamada bir takım adaylar çıksa da şehir bunları hiçbir zaman ciddiye almadı” şeklinde konuştu.

“MENDERES TÜREL SEÇİME GİTMEMİZİ İSTEDİ”

Başkan olduktan sonra her yıl kamuoyunda seçim söylemleri olduğunu belirten Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz geçen yıl Süper Lig’e çıktığımız zaman genel kurul yapmayalım dedik. Mali genel kurul yaptık Temmuz'da. İki yıllık proje hazırlayalım dedik. Menderes Türel başkanımız bizden seçime gitmemizi istedi. Menderes Türel başkan bizzat beni makamında kabul ederek, 'Güven tazele yarından sonra 3-4 maç mağlup olursan seyirci üzerine gelirse ben dahi sahip çıkamam' diyerek genel kurula gitmemi istedi. Bende başkanı kırmadım ve seçime gittim. Yönetim kurulu olarak çok heyecanlı ve hırslı yapımız neticesinde 3 yıllık planlama doğrultusunda Antalyaspor’a talip olduğumuzu söyledik. Ağustos ayında yapılan genel kurulda 3 yıl güven tazeleyip göreve geldik. Netice olarak bize genel kurul 3 yıllık güven verdikten sonra dünyanın takip ettiği bir takım olmak için yola çıktık”

“GÖREVİ BIRAKMAMIZ İÇİN DERNEK BAŞKANINA TALİMAT VEREN KİŞİ BELEDİYE BAŞKANI MENDERES TÜREL’DİR”

Antalya denilince Antalyaspor’un konuşulur olduğunu ifade eden başkan Gencer, Alanyaspor’un şampiyonluğunu kutladıkları sırada kendilerine bir telefonun geldiğini ve Antalyaspor Derneği'nin kendilerine emir geldiğini ve görevi bırakmaları gerektiğini ilettiklerini söyledi. Gültekin Gencer, “Sıra Avrupa'da oynamaya gelmişti. Hedeflerimiz büyümüştü. Artık dünya markası olma yolunda Avrupa'yla taçlandıracağımız bir kadroya sahip olduğumuz, yapacağımız 3-4 takviye ile başarılı olacak takımı hep beraber paylaşmıştık. Hedeflerimiz çok büyümüştü. Çok güzel şeyler yapmıştık. Bize bir telefon geldi Alanyaspor’un şampiyonluğunu kutladığımız bir günde. Dernek yönetimi tarafından görüşülmek istendi. Şehirde dedikodular dolaşmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bizi istemediği şeklinde. Tepeden Şafak Öztürk’ün istendiği söylemleriyle karşı karşıya kaldık. Her şeyden önce şahsımın Kulüpler Birliği toplantısında Eto’o transferi için tebrik eden cumhurbaşkanımız, her şey güzel giderken cumhurbaşkanı ve bakanımız dahil bizi kimse istememezlik yapmayacağını gayet net bilen kişileriz. Bu sadece kişilerin kendi düşüncesi olmaktan başka bir şey olmadığın biliyoruz. Şehir ayağa kalktığı bir yerde futbolun ön plana çıktığı bir yerde Ankara, Antalya’yı tebrik eder, destek verir. Dur demeyeceğini adımız gibi biliyoruz. Bizim projemiz 3 yıllıktı, bir yılımızı tamamlamadan genel kurulunu verdiği güven oyu hiçe sayarak, yok sayarak tüm çalışmalarımızı durdurun dediler. Görevden kaçan biz değiliz. Tüm Antalya’nın bunu üstüne basa basa bilmesini istiyoruz” dedi.

“ESKİ BAŞKAN AKINCIOĞLU ŞAFAK ÖZTÜRK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Görev değiştiren Eski Başkan Hasan Akıncıoğlu yeni oluşacak yönetime kendi dönemindeki yöneticileri dahil etme çalışmaları yaptığını söyleyen Gültekin Gencer, Antalyaspor A.Ş’yi düşünmeyen eski başkan Hasan Akıncıoğlu’nun şimdi başkan adayı olan Şafak Öztürk için çalışmalar yaptığını dile getirdi. Başkan Gencer, “Bu olanları şaşkınlıkla izliyoruz. Herkese bir cesaret geldi. Daha önce kaybolmuş cesaretler geri geldi. Bize verilmeyen belediye desteği bunlara vaat edildi. Kıskançlıkları su üstüne çıktı ki tekrar yola çıktılar. Karalamak çok kolay. Çamur at izi kalsın mantığı, seyahatler, menajerler, altındaki araba her şey. Şahsım 1980 yılından itibaren Antalya’da bizzat ticaretin içindeyim. 1980 yılında Antalya’ya gelen sıfır kilometre arabaları satın alan kişiyim. Antalyaspor başkanlığına başladığımda 2 Amerikan arabam olmasına rağmen onun bile dedikodusunu yaptılar. 8 yaşındaki arabayı elimde bulunan arabayla takas ederek almama rağmen 60 bin avro piyasa değeri aracımızı 1 milyon avro yaptılar. Takas yapmama rağmen farkını ödememe rağmen hediye dahi dediler. Bunu yapanlar ben zamanında en lüks arabalara binerken altında bisiklet dahil olmayan insanlardan başka kimse değildir” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILI OLAN YERDE İMZA PARASI DA VARDIR, BONSERVİS DE VARDIR”

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, başarılı olan bir kulüpte hareketliliğin olacağını belirterek, “Antalyaspor’da bu kadar başarılı olan bir yerde hareket de vardır, imza parası da vardır, bonservis de vardır. Bunlar olmadan başarı da olmaz. Menajerlerin hepsine kapımız açıktır. Değişik 10-15 menajerle çalışıyoruz. Geçmişte de çalışılıyordu. Şimdi de çalışıyoruz. Bütün teklifleri toplayıp teknik heyet, analiz ekibinin araştırmasına bırakıyorduk. Onlardan gelecek futbolcu, her gelen teklifi onlara aktarmışımdır. Teknik heyet onay verdiği takdirde kayıtlarımızda her zaman saklamışımdır. Kimden geldiyse o kişiyi arayıp irtibata da geçmişimdir” diye konuştu.

“GÖREVİ BORÇLAR VE BİN 250 SEYİRCİ SAYISI İLE DEVİR ALDIK”

2013 yılında Antalyaspor’un borcunun 22,5 milyon Dolar olduğunu dile getiren Başkan Gültekin Gencer, görevi borçlar ve bin 250 seyirci sayısı ile devir aldıklarını söyledi. Gencer konuşmasını şöyle sürdürdü:
“30 haziran 2016 Genel Kurulu’na girerken 27 milyon dolar borç, 50 bin 580 Passolig taraftar ile şehrin sonuna kadar güvendiği UEFA hedefi olan bir kadro bırakıyoruz. Piyasada konuşulan rakamlar doğru değil. Belden aşağı saldırılar var. Her şey net ortada. bu 27,5 milyon dolar da revize edilmiş yapılandırmalar yapılmadan olan borç. Biz hiçbir zaman borcumuz yok demedik ama Antalyaspor’u olduğu yerden daha kötü yere götürmedik. Tam tersine iyi noktalara getirdik. 2013’deki kadroya bakın borca bakın, 2016’daki borca bakın kadroya bakın”

“GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ’A ÖZÜR”

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’tan da özür dileyen Antalyaspor Kulüp Başkanı Gencer, “Kendisiyle ilgili Antalya Stadyumu’yla ilgili bir basın açıklaması yapmıştım. Bu konudan dolayı kendisinden özür diliyorum. O basın açıklamasını ben kendim yapmadım, benden istendiği için yapmıştım. Olayı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a anlattım. Bakanın da bilgilendirilmesi için rica ettim. 2015 yazında Mehmet Baykan stadyumu teslim almamız için bizi Ankara’ya davet etti ama Antalyaspor sevdalısı, aşığı sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, stadyumun kendine alacağını ve masraflarını çektikten sonra düşük bir bedelle devredeceğini söylemişti. 1 yıldır bekliyoruz devredilecek diye. Türkiye’deki bütün statlar devir alındı. Kayseri'de tüm masrafları belediye çekiyor” dedi.

“STADYUM VERİLMEDİĞİ İÇİN VALİLİKTEN 1 MİLYONA YAKIN KİRA GELDİ”

Valilik tarafından kulübe gelen stat kirasının 1 milyona yakın olduğunu belirten Gültekin Gencer, “Bizden her hafta bütün giderleri fatura ediliyor. Ödenmediği için icra işlemi talep işlemi valilikten 3 gün sonra geliyor. Bizim prosedür olarak Büyükşehir Belediyesi’nin stadyumun devralamayacağını biliyorduk. Defalarda söylememize rağmen bürokratların yanlış yönlendirmesi neticesinde bir yıldır Antalya şehri kendi stadında kendisi için yapılmış statta sadece maç oynamak dışında hiçbir şey yapamadı. O kadar acı şeyler yaşadık ki son mali genel kurulda geçmiş dernek yönetiminden olan eski başkan Hasan Akıncıoğlu’nun akrabalarından Cem Oğuz dahi stadyumun zaten size verilmemesi lazım diyebilecek kadar cüretkarca konuşmalar yapıyor. Bunlar nasıl Antalyasporlu nasıl sevdalılar anlamış değilim” şeklinde konuştu.

“BİZE ANTALYA SİYASETİ DUR DEDİ”

Kendilerinin görevden kaçmadıklarını sözlerine ekleyen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, kendilerine Antalya siyasetinin dur dediğini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz görevden kaçmadık. Cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Verilecek destekler engellenmesine rağmen yönetim kurulu olarak projelerimizi gerçekleştirerek gücümüzden hiçbir şey kaybetmedik. Asla görevden kaçmadık. Tek suçumuz Antalya’yı futbol şehri yapmamız ve dünyaya açılmamız. Marka değeri olarak herkesin önüne geçmemiz. Bize Antalya siyaseti dur dedi. Bize başka dur diyen olmadı. Biz her zaman görev verildiği zaman, Antalya taraftarı bizi istediği zaman biz her zaman göreve hazırız. Bize dur dendiği için 30 Haziran'da aday olmamamız istendiği için aday değiliz. Görev verildiği andan itibaren almayacak bir yönetim kurulu değiliz.”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 14:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83