'BU SEZON BİR FACİA'

Spor turizminde faaliyet gösteren Alanya firması Tivrona Tour'un sahibi Tamer Koç "Avrupa'daki genç takımlar kampa gelmek istiyor ancak aileleri korktuğu için izin vermiyor. Şu an kaybımız yüzde 80 ve tahmini zararımız 1 milyon Euro" dedi.

'BU SEZON BİR FACİA'

 Spor turizminde faaliyet gösteren Alanya firması Tivrona Tour'un Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Koç, 2016 turizm sezonu öncesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çek Cumhuriyeti'nde Türkiye adına bir ilki gerçekleştirerek sadece Türkiye'nin ve Alanya'nın ele alındığı bir 'Workshop' düzenlediklerini söyleyen Koç, "Çek Cumhuriyeti'nde Türkiye'yi doğru tanıtma maksadıyla Alanyalı turizmcilerin ağırlıklı olduğu bir ekiple workshop düzenledik. Bu workshopta tesisler kendilerini tanıttı. Çok profesyonelce hazırlanmış bir çalışma oldu. Otelciler kendi tesislerini ve Alanya'yı anlattılar. Yoğun ilgi gördük. 120'ye yakın acenta geldi. Tüm tursitik destinasyonlara tur satan Çek Cumhuriyeti'nin en büyük operatörlerinden Blue Style da workshopa geldi. Bunun yanında ara acentaların da büyük ilgisini gördük. Oteller burada video gösterimleri yaptı. Bu tarz çalışmaları hep yapmamız gerekiyor. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerin aşılması için tanıtım çalışmalarının seri bir şekilde yapılması lazım. Ancak insanlarda kaygılar var. Bir çok soruyla muhatap olduk. Ama tur operatörleri de Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, müşterileri buna teşvik ettiklerini söylediler. Bu workshop bizim için bir ilkti. Tamemen Türkiye'ye yönelik bir çalışmaydı" dedi. Koç ayrıca Çek Cumhuriyeti'nde satışların geçen senenin yüzde 60 altında olduğunu söyledi. 

banner111
'KAYIP YÜZDE 80'DEN FAZLA' 

Koç ayrıca spor turizmindeki son duruma ilişkin bilgiler de vererek "Spor organizasyonlarında çok feci olarak nitelendirebileceğimiz oranda kayıplarımız var. Biz Türkiye'ye Norveç ve İsveç ağırlıklı futbol takımlarını getiriyoruz. Her yıl 100 civarı takım getiriyorduk, bu sene maalesef facia oldu diyebiliriz. 100 takımdan 15-20 takıma kadar düştük. Bunun da nedeni, ailelerin çok tepki gösteriyor olması. Özellikle genç takımların gelmesine aileler karşı çıkıyor. Hem okullara, hem takımlara baskı yapıyorlar. Hocalar gelmek istese bile imaj kötü olduğu için çekemiyoruz. Geçmiş dönemlerde Alanya'ya ve bölgeye çok önemli futbol kulüplerini getiriyorduk. Ancak şu an için Molde, Tromsö, Valerenga, Odd Grenland, Stromsgodset, Brann, Atvidaberg gibi takımları kaybetmiş durumdayız. Bu anlamda Norveç ve İsveç'te çok büyük kayıplar var. Düşünmek istemiyoruz ama bu kayıp 1 milyon Euro'ya tekabül eder" diye konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83