Emre Akbaba'dan çarpıcı açıklamalar

Emre Akbaba, Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN SPORTS'a verdiği röportajında futbol hayatıyla ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Emre Akbaba'dan çarpıcı açıklamalar

Fransa'da başlayan yaşamını anlatan yıldız futbolcu, "Fransa'da herkes gibi bende kariyerime mahallede top oynayarak başladım. 7 yaşında arkadaşlarımın gittiği kulübe bende katıldım. Fransa'da Avrupa'nın yıldızları seçmeleri vardı. Oraya katıldım ve ardından Antalyaspor'a geldim. Kırmızı beyazlı takımda bir süre oynadıktan sonra hayatımda ilk kez bayıldım ve hastalandım. Enfeksiyon kapmıştım. Fransa'ya dönmek zorunda kaldım. Antalyaspor'dan bana bir telefon geldi ve beni takımda düşünmediklerini söylediler. O an dünya başıma yıkılmıştı. Hayatımın en mutsuz günü o gündü" dedi.  

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK İSTEDİM"

Fransa'ya geri döndüğünde yaşının altyapıda oynamak için büyük olduğunu, bu yüzden tekrar Türkiye'ye dönerek kariyerine burada devam etmek istediğini anlatan Emre Akbaba, "Fransa'da altyapı ve üst yapı sistemi çok farklı. Lyon ve Paris'te seçmelere katıldım. Eski hocam bana bir kulüp buldum ve futbol hayatıma devam ettim. Sonrasında Antalyaspor'un altyapı hocası Kamil Kabay. O yönetime 'ben kefil oluyorum' demiş ve ben tekrar geri geldim. Bana '6 ay kendini göstereceksin, maaş yok' dediler. Fransa'daki menejerlerim 'sana kulüp buluruz' dediler ama ben Türkiye'ye kafayı takmıştım, burada oynayacaktım. Babam da '6 ay dişini sık oğlum' dedi ve bana moral verdi. Bende Antalyaspor'un altyapısında kaldım ve kiralık olarak Kahramanmaraş'a transfer edildim profesyonel oldum" şeklinde konuştu.

 "BİZİ HEP DESTEKLEDİLER"

Aytemiz Alanyaspor'da camianın, taraftarların ve şehrin her zaman arkalarında olduğunu söyleyen yıldız oyuncu, 6 maç üst üste kazanamadıkları haftalarda bile taraftarların desteğini kesmediğini ifade etti. Başakşehir'e 5-0 kaybedilen maçta bile alkışlandıklarını anlatan Akbaba, "O maçta taraftarlarımızın bu mağlubiyeti hak etmediklerini düşündüm. Onlar adına çok üzülmüştüm ama desteklerini hiç kesmediler. Şimdi üst sıralara tırmandık. Onları mutlu ettiğimizi düşünüyorum" dedi. Alanya'yı da çok sevdiğini ve artık Alanyalı olduğunu sözlerine ekleyen Emre, "Alanya'da her futbolcu arkadaşım gibi çok huzurluyum. Yabancı futbolcular bile gitmek istemiyor. Alanya'nın bir tatil şehri olması da bizleri etkilemiyor" dedi.  

"HEP OFANSİF DÜŞÜNMÜYORUM"

Son yıllarda 10 numara pozisyonunda oynayan oyunculardan beklentilerin arttığına ilişkin soruya da samimiyetle cevap veren genç oyuncu, "Ben her zaman ofansı düşünmüyorum. Çünkü bu zaman zaman handikap yaratabiliyor. Oyun içindeki durumuma göre her zaman defansa yardım etmeye çalışıyorum. Son maçlarda 8 numara mevkisinde ve iki yönlü oynamaya çalışıyorum. Orta sahanın neresinde oynarsam oynayayayım, kendimi çok rahat hissediyorum" dedi. Artı ve eksileriyle ilgili de konuşan Akbaba, kafa toplarında iyi olmadığını söyledi. Safet hocanın gelişiyle oynadığı oyundan keyif almaya başladığını söyleyen ve Boşnak teknik adamın takıma ilaç gibi geldiğini ifade eden Emre, "Daha önce de iyi futbol oynuyorduk ama Safet hoca geldikten sonra eksik olan bir şeyleri tamamladı" dedi.  

"BAŞKANIN KAFA TOPLARI EFSANE"

Antrenmanlardan sonra yardımcı antrenör Elvir Baliç'le birlikte şut çalıştığını söyleyen oyuncu, bu kararı Baliç'in Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile yaptığı maçtan sonra aldığını söyledi. "Baliç hocamızın başkanımız Hasan Çavuşoğlu ve arkadaşları ile oynadığı maçı izliyordum. Vurduğu her top çatala gidiyordu. 'Hocam bu işi bana da öğret' dedim ve çalışmalara başladık" dedi. Başkan Çavuşoğlu'nun futbolcunu da değerlendiren Emre, "Kafa topları için efsane diyebilirim ama ayaklar biraz sıkıntı" dedi. Son olarak Vagner Love ile oynadığı için şanslı olduğunu ifade eden oyuncu, "Müthiş bir profesyonel. Oynadığı her maçta gol atabiliyor ve saha içinde sorumluluk alıyor. Ondan çok şey öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

banner111

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 18:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83