Kestelspor'u şoke eden karar!

Kestelspor'u şoke eden karar!
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de bir ekibe seyirci ve para cezası verildi. Kestelspor’a verilen ceza derbi öncesi moralleri bozdu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Kestelspor, geçtiğimiz hafta muhteşem bir galibiyet alarak grupta liderliğe yükselmişti. 3. lig parolası ile sezona başlayan ve ligin bitmesine kısa bir süre kala liderlik koltuğunda oturan Kestelspor’a verilen ceza ise şok etkisi yarattı.

Önümüzdeki hafta Manavgat Belediyespor ile bir derbi mücadelesi yapacak olan Kestelspor’a Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından ceza verildi. Kulübe ulaşan karar göre para cezasının yanı sıra önümüzdeki Manavgat Belediyespor derbisini de temsilcimiz seyircisiz olarak oynayacak.

GÖRÜLMEMİŞ BİR OLAY! İHTAR BİLE vERİLMEMİŞ

Daha önce amatör liglerde yaşanan pek çok olayda, taraftarların yaralanmasına yol açacak olaylar bile olmuştu. Amatör liglerde yaşanan tüm bu olaylara rağmen disiplin kurulu amatör ligde mücadele eden hiçbir ekibe ceza vermemişti.

Kestelspor’a verilen ceza büyük şaşkınlık yaratırken uzun yıllar sonra verilen bir ceza olarak tarihe geçti. Kestelspor bugüne kadar hiç bir ihtar cezası bile almamışken bir anda böyle ağır bir cezanın verilmiş olması skandal olarak yorumlandı.

TARAFTARLAR DA TEPKİLİ

Oldukça kritik bir viraja girilen ve çok önemli bir derbinin olduğu haftada verilen bu ceza taraftarları da isyan ettirdi. Kestelspor’a gönül veren ve destekleyen pek çok taraftar federasyona öfke kusarak, “Böyle bir karar nasıl alınabilir? Bugüne kadar maçlarda yüzlerce olay yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda Kestelspor taraftarları bıçaklarla saldırıya uğradığında bile böyle bir ceza verilmedi. Yarışma esnasında kural değişmez derler. Ancak şu an ligler devam ederken bir amatör takıma böyle bir ceza nasıl verilebildi? 3. lige bizi çıkarmamak için her şeyi yapıyorlar. Yetkililer acilen bu konuya el atmalı ve bu yanlış karardan dönülmeli. “ dediler.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2020, 07:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83