Malatya'da 3 puan arayacağız

Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasman karşı karşıya gelecek.

Malatya'da 3 puan arayacağız
Spor Toto Süper Lig'de 29 hafta heyecanı başlıyor. Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor 14 Nisan (yarın) tarihinde Yeni Malatya Stadyumu'nda Evkur Yeni Malatyaspor'un konuğu oluyor. Saat 16.00'da başlayacak olan bu zorlu mücadele BeIN SPORTS1'den naklen ekranlara gelecek. 

HAKEM ALPER ULUSOY

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu haftanın hakemlerini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Evkur Yeni Malatyaspor ve Aytemiz Alanyaspor arasında 14 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da oynanacak olan karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemi Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy'un yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Serkan Olguncan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak. 

İSTATİSTİKLERLE ZORLU MAÇ

- Yeni Malatyaspor ile Alanyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez bu sezon karşılaştı. İlk yarıda Alanya'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi 1-0'lık skorla kazandı.

- Evinde oynadığı son altı maçından dördünden galip ayrılan Yeni Malatyaspor (1B 1M), bu süreçte gol atamadığı tek karşılaşmada Fenerbahçe'ye yenildi (0-2).

- Ligdeki son beş maçının üçünü kazanan Alanyaspor (1B 1M), daha önce oynadığı 16 maçta aynı sayıda galibiyet alabilmişti (2B 11M).

- Deplasmanda oynadığı son 11 lig maçının dokuzunda gol yiyen Alanyaspor, kalesini gole kapattığı iki maçı kazandı (vs Akhisarspor & vs Gençlerbirliği).

- Ligde şu ana kadar Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından rakip kaleye en fazla şut çeken (380) ve bu şutlarda en çok isabet bulan (150) takım Alanyaspor.

- İlk 28 hafta itibarıyla Alanyaspor (375) ve Yeni Malatyaspor'dan (382) daha az faul yapan tek ekip Başakşehir (355).

- Bu sezon ikili mücadele kazanma yüzdesi en yüksek iki takım Alanyaspor (%52.41) ve Yeni Malatyaspor (%52.36).

- Süper Lig'de bu sezon penaltıdan en fazla gol yiyen takım Alanyaspor (dokuz).

- Emre Akbaba, bu sezon ligde Burak Yılmaz'ın (24) ardından en fazla gol katkısı yapan yerli oyuncu konumunda (17; 11 gol ve altı asist).

- Alanyaspor'un ligde attığı son altı golün dördünde Junior Fernandes'in doğrudan katkısı var (iki gol ve iki asist).

TEK EKSİK VİLLAFANEZ

Aytemiz Alanyaspor bu maçta forma giyemeyecek olan tek isim kart cezalısı olan Lucas Villafanez. Villafanez yerine Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın Efecan AKraca'ya şans vermesi bekleniyor. Alanyaspor'da 5 oyuncu ise sarı kart sınırında bulunuyor. Fabrice N'Sakala, Efecan Karaca, Georgias Tzavellas, Isaac Sackey ve Junior Fernandes'in sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray maçında forma giyemeyecekler. Sakatlığını atalatan M'Billa'nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Evkur Yeni Malatyaspor'da ise maç öncesi eksik bir oyuncu bulunmuyor. Emanuel Dening ve Adem Büyük ise sarı kart sınırındaki futbolcular.

MUHTEMEL KADROLAR

Aytemiz Alanyaspor: Haydar - N'Sakala - Tzavellas - Velinton - Gassama - Isaac - Maniatis - Emre - Efecan - Fernandez - Douglas

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç - Sadık - Chebake - Cissokho - Mina - Aytaç - Murat Yıldırım - Pereira - Buğra - Adem - Boutaib

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 14:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83