Transferde Alanyaspor başarısı

Transferde Alanyaspor başarısı

Süper Lig'deki 6. sezonuna başlayan Alanyaspor, transferde ki başarısıyla dikkat çekiyor.

Akdeniz temsilcisi, son 4 yılda Türk futbolunda Süper Lig'in büyükleri olarak tanımlanan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a gönderdiği oyuncularla adından söz ettirdi.

banner111

BÜYÜKLERE 10 FUTBOLCU GİTTİ
Aytemiz Alanyaspor'da son 4 yılda forma giyen 10 futbolcu, kariyerlerine "Dört Büyükler"de devam etme kararı aldı. İlk olarak 2016-2017 sezonu gol kralı Brezilyalı futbolcu Vagner Love'u Beşiktaş'a veren alanyaspor, daha sonra siyah-beyazlılara 2020-2021 sezonu öncesi Welinton ile Fabrice Nsakala'yı, bu sezon öncesinde ise Salih Uçan'ı gönderdi. Alanya temsilcisi, Love'dan bonservis geliri elde ederken, sözleşmesi bittiği için diğer 3 futbolcudan para kazanamadı. 2018-2019 sezonu öncesinde Emre Akbaba'yı ciddi bir bonservis ücretiyle Galatasaray'a satan Alanyaspor, bu sezon öncesi de sarı-kırmızılılara benzer bir gelirle Berkan Kutlu'yu verdi. Akdeniz temsilcisinden geçen sezonun devre arasında önemli bir miktar para vererek Tasos Bakasetas'ı transfer eden Trabzonspor ise bu sezon öncesinde de Manolis Siopis'i bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Fenerbahçe ise geçen sezon sonunda sözleşmesi biten golcü Papiss Cisse'yle, bu sezon başında da boşa çıkan savunma oyuncusu Steven Caulker ile sözleşme imzaladı.

CİDDİ GELİR ELDE ETTİ
Akdeniz ekibi, Merih Demiral, Vagner Love, Emre Akbaba, Berkan Kutlu, Welinton, Anastasios Bakasetas, Manolis Siopis, Lucas Villafanez, Wilde-Donald Guerrier, Mamadou Fofana ve Georgios Tzavellas gibi futbolculardan ciddi bir miktar parayı kasasına koydu. Turuncu-yeşilliler, söz konusu oyuncuların transferlerinden 300 milyon liraya yakın bir para kazandı.

EN FAZLA MERİH KAZANDIRDI
Alanyaspor transferinden en fazla kazandığı oyuncu Merih Demiral oldu. Üç buçuk milyon Euro'ya bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı Merih Demiral'ı 7 milyon Euro'ya İtalyan ekibi Sassoulo'ya sattı. Alanyaspor'un milli oyuncunun Sassoulo'dan Juventuas'a transferinde ise yaklaşık 2,5 milyon Euro'yu bulan yüzde 12,5 pay aldı. Toplamda ise Merih'ten 6 milyon Euro Alanyaspor'un kasasına girdi.

ALANYA'DA HAYAT BULDULAR
Kariyerinde düşüşe geçen Ozan Tufan, Merih Demiral ve Salih Uçan'dan sonra kariyerinin sona geldiği düşünülen, Vagner Love, Papiss Cisse ve Steven Caulker Alanyaspor'da hayat buldu. 

BULUT FENERBAHÇE'YE YALÇIN BEŞİKTAŞ'A 
Futbol yönetimiyle son dönemlerin en başarılı kulüplerinden olan Akdeniz temsilcisi, teknik direktörler Erol Bulut ve Sergen Yalçın'ın kariyerine katkıda bulundu.

Yeni Malatyaspor'da başlayan teknik adamlık kariyerinde ikinci olarak Aytemiz Alanyaspor'u çalıştıran Erol Bulut, turuncu-yeşilli ekibi 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne götürdü. Bulut, Yeni Malatyaspor'un ardından Alanyaspor ile yakaladığı başarıyla geride kalan sezonun başında Fenerbahçe'nin başına geçti.

Kariyerinde birçok takımda çalışan ve istikrarsızlığı nedeniyle eleştirilen Sergen Yalçın da 2018-2019 sezonunda Alanyaspor'da önemli bir çıkış yakaladı. Yalçın, Alanyaspor'un ardından yarım sezonluk Yeni Malatyaspor serüveni yaşadı. Ocak 2020'de Beşiktaş'ın başına geçen Yalçın, 2020-2021 sezonunda çifte kupalı şampiyonluk sevinci yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 08:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83