Türk tarihinde bir ilki ALKÜ'lü boksör gerçekleştirdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi ve Türkiye'nin ilk WBC Kadın Şampiyonu Seren Ay Çetin, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan’ı ziyaret etti. Elde ettiği başarı ile Çetin, Türk tarihinde adını "İlklere" yazdıran ALKÜ'lü boksör oldu. 

Türk tarihinde bir ilki ALKÜ'lü boksör gerçekleştirdi

Boksta dünyanın en büyük kemer organizasyonu olarak anılan WBC'nin gümüş kemer maçına çıkan Türk kadın boksör Seren Ay Çetin, iki kez dünya şampiyonluğu yaşayan 'Golden Baby' lakaplı rakibi Avusturyalı Eva Voraberger'i 4'üncü rauntta nakavt ederek, şampiyon oldu. Gümüş kemerin sahibi olan Çetin, Türkiye'de bu kemeri kazanan ilk kadın olarak tarihe geçti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan Türkiye'nin ilk WBC Kadın Şampiyonu Seren Ay Çetin yerleşkede coşkuyla karşılandı. Ardından, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ı makamında ziyaret eden Çetin, ziyaretin ardından Rektör Kalan birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ALKÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısına Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Genel Sekreter Alper Özyürek ile Seren Ay Çetin’in antrenörü Serdar Avcı da katıldı.

REKTÖR KALAN: “SEREN AY BİZİ GURURLANDIRDI”

Başarısından dolayı Seren Ay Çetin’i tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Bir haklı gururun, başarının örneğini gördük. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Seren Ay Çetin WBC'nin organize etmiş olduğu Gümüş Kemer Turnuvası'nda rakibini nakavt ederek ülkemize bu alanda ilk defa kadın boksör olarak gümüş kemerimizi getirdi. Bizleri ülke olarak sevince boğdu. ALKÜ olarak öğrencilerimiz Seren Ay Çetin'i coşkulu bir şekilde karşıladı. Herkes şampiyonun yanında olmak istedi. Seren Ay, bu zorlu sürece çok çalışarak hazırlandı. Kendisine altın kemeri hedef koydu. Biz de biraz önce Seren Ay’dan altın kemerin sözünü aldık. İnşallah altın kemerle de yine karşınıza çıkacağız" dedi.

ÇETİN: “SIRA DIŞI BOKSÖR OLMAK İSTİYORUM”

ALKÜ’lü öğrencilerden duydu dolu mesajlar aldığını ifade eden Seren Ay Çetin, turnuva öncesi ve sonrasında kendisine gelen destek mesajların kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Başarı elde etmek için emek verdiğini söyleyen Çetin, aldığı tebriklerin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Dünya şampiyonluğunu da ezici bir üstünlükle elde etmek istediğini vurgulayan Seren Ay Çetin, "İnşallah altın kemeri de alıp geldiğimde hep beraber gururlanırız. Altın için gerekli bütçe ayarlanırsa 6 ay sonrasına hazırlanabiliriz. Ben kendimi hazır hissediyorum. Bir buçuk, 2 yıl olur diye tahmin ediyoruz, bu şekilde planlama yaptık. Ben yine ezici bir üstünlükle almak istiyorum. Gümüş kemerde rakibim iki kez dünya şampiyonuydu. Çok ezici bir üstünlükle ben maçı kazandım. Tüm rauntlarda üstün puan farkı aldım ve dördüncü rauntta nakavt ettim. Altında da bu şekilde kazanmak istiyorum. Hayalim sıra dışı bir boksör olmak. Dünyanın diğer ucundaki insanlar benim ismimi bilsin istiyorum. Bir buçuk, 2 yıl bu sıra dışı performansı göstermeye hazır olabiliriz" diye konuştu.

banner111

TÜRK TARİHİNDE BİR İLKİ ALKÜ'LÜ SPORCU GERÇEKLEŞTİRDİ

Seren Ay Çetin'in Türk tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Antrenör Serdar Avcı, gümüş kemeri alarak dünya şampiyonası biletini kazandıklarını söyledi. Dünya şampiyonası için çalışacaklarını belirten Avcı, altın kemeri de Türkiye'ye getirecekleri sözünü verdi. Dünya şampiyonu Amanda Serrano'ya meydan okuyan Avcı, "Dünya şampiyonluğu maçı olduğu için daha çok ünlü bir ismin rakip olacağını düşünüyorum. Buradan şimdiden ismini söyleyebilirim. Tahmini olarak Amanda Serrano rakibimiz olacak. Kendisi kadın boksunda dünyanın sembolü. Hedefimiz onu nakavt etmek. Kendisine de buradan bir gönderme yapalım. Şimdiden yavaş yavaş kendisine hazırlanıyoruz. Son maçında çok iyi bir performans gösterdi. Ama biz ondan daha iyi olacağız. Seren Ay ondan daha iyi olacak. Bir buçuk, 2 yıl gibi bir zaman içerisinde onunla mutlaka karşılaşacağız. Bizimle karşılaşmak zorunda kalacak. Çünkü en iyisinin Seren Ay olduğunu şimdiden söylüyorum. Bunu tüm dünya görecek" dedi.

Toplantının sonunda, Seren Ay Çetin ve antrenörü Serdar Avcı, kendilerine desteklerinden dolayı ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'ı teşekkür etti.  ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ise Çetin’e ve antrenör Avcı'ya çiçek ve plaket verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83