Yeni transferimiz Filipe Augusto'yu tanıyalım

Aytemiz Alanyaspor'un dün imzayı attırarak 1.5 yılllığına renklerine bağladığı Filipe Augusto'yu sizler için araştırdık.

Yeni transferimiz Filipe Augusto'yu tanıyalım
Alanya Adres - Burak Öztunç
Aytemiz Alanyaspor Barış Başdaş ile defans sorununu çözdükten sonra orta sahaya Augusto hamlesi yaptı. 24 yaşındaki Augusto kiralık olarak 1.5 yıl Aytemiz Alanyaspor forması giyecek. 

Tam adı Filipe Augusto Carvalho Souza olan futbolcu Brezilya'nın Bahia kentinde dünyaya geldi. 1993 doğumlu genç futbolcu henüz 24 yaşında olması ile kulübü ve ülkesi tarafından genç bir yetenek ve patlamaya hazır bir futbolcu olarak görülüyor. 

AVRUPA'NIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Futbola doğduğu kent Bahia'da başlayan Filipe'nin genç yaşta yeteneği görüldü ve henüz 19 yaşında 2.2 milyon Euro gibi ciddi bir rakama Rio Ave'ye transfer oldu. Rio Ave'de geçirdiği 1 yılda 29 maça çıkma başarısı göstererek Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. 

Augusto'nun ilk durağı da Valencia oldu. Kiralık olarak 1 sezon Valencia'da 1 sezonda Braga'da geçiren futbolcu Avrupa'ya ilk etapta pek uyum sağlayamadı. Henüz 22 yaşındayken ise Benfica 2 milyon Euro ücretle Augusto'nun bonservisini Avrupa kıtasına geçirdi. Geçtiğimiz sezon yaşadığı çaprağ bağ sakatlığına rağmen 22 maça çıkan Augusto 2 gol 1 asistle de iyi bir performans ortaya koydu. 

HİKMET HOCA REÇETEYİ YAZMIŞ

Kariyerinde toplamda 119 maça çıkan Augusto 4 gol 3 asist yaptı. Oyunun defansif yönünde oldukça etkili olan futbolcu hucüm anlamında ise biraz geri planda kalıyor. Defansa yaptığı takviyelere rağmen gol yeme sorununu çözemeyen ve ilk maçında Kasımpaşa'dan 3 gol yiyen Aytemiz Alanyaspor'da Hikmet Karaman reçeteyi yazmış olacak ki orta sahada hırçın, defansif bir isim kadroya katılmış oldu. 

Brezilya u23 milli takımının da 2 kez formasını giyen Augusto'nun müzesinde 1 Portekiz Şampiyonluğu ve 2 Portekiz kupası bulunuyor.

EN BÜYÜK TEHLİKE SAKATLIK

Geçtiğimiz sezona kadar sakatlanmadan iyi bir kariyer ortaya koyan Augusto geçtiğimiz 2016-2017 sezonunda ise sakatlıklarla boğuştu. Çapraz Bağları yaralanan Augusto Rio Ave'de 210 gününü sakat geçirdi. Kariyerinde toplam sakatlığı nedeniyle 34 maç kaçıran Augusto genç olmasının da katkısı ile geçtiğimiz sezon yalnızca 3 maç kaçırdı. Küçük yaralanmalar yaşayan Augusto'nun çapraz bağları ile bir sorunu yok gibi.

A-LA-MA-YIZ

Peki Augusto Alanyaspor'da gerçekten iyi bir performans gösterirse? 1 buçuk yıl gerçekten yükselişe geçen ve kendisinden beklenen bir Augusto izlersek çok değerli bir futbolcu haline geleceği kesin. Tabiki bu yükseliş için orta sahadaki partneri de önemli Taha, Isaac, Fofana gibi partnerlerin yanı sıra Efecan ismi de Karaman tarafından orta sahada denenen isimler arasında. Eğer iyi bir ikili oluşursa bu işin defansif yönünü Augusto eksiksiz yapacaktır. Çok iyi oynarsa ise bir buçuk yıl sonra onu Benfica'dan tamamen almak neredeyse imkansız olacaktır. Tabi Alanya'daki aile ortamı Augusto'yu etkilemezse.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 09:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83