51 milyon turistin de üçte biri Antalya'ya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya ziyareti kapsamında ilk olarak Antalya Valilik makamını ziyaret etti. Ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde esnafla buluşan Bakan Bolat, Serbest Bölgede incelemelerde bulunup, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katıldı. Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansında Savunma ve Havacılık sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi.

51 milyon turistin de üçte biri Antalya'ya geldi

Antalya ziyaretlerinde Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ticaret Bakan Yardımcıları Özgür Volkan Ağar, Mahmut Gürcan, Mustafa Tuzcu, Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve Mustafa Köse'de eşlik etti.

Antalya'nın son 20 yılda gösterdiği büyük gelişim ve Türkiye'nin milli gelirindeki artışa sağladığı katkıya dikkat çeken Bakan Bolat,  Antalya'nın dünya turizm arenasında önemli bir yere sahip olduğunu ve Türkiye'nin milli gelirine ciddi katkı sağladığını belirtti.

banner111

Antalya Türkiye Yüzyılı  Vizyonu  İçin Çalişiyor
STK temsilcileri ile yapılan toplantıda Antalya’nın Türkiye’ye katma değer oluşturan kıymetli bir şehir olduğunu belirten Vali Şahin "Bu şehir, Türkiye Yüzyılı vizyonu için üretim yapılıyor. Ülkemizin hedefi olan 500 Milyar Dolar ihracat, 1 Trilyon Dolar ticaret hacmine ulaşmak için çalışıyor. Önümüzde birkaç tane engel var. Bizim tarımı, turizmi ve sanayiyi birbirine bağlayacak ticari ağlarımızı genişletmemiz lazım. Bunun için de bize karayolu, demir yolu, liman ya da limanlar lazım. Bunlar olduğu zaman Antalya’nın kendini 2’ye hatta 3’e katlayacak potansiyeli var. Ancak bizim Antalya’da yer problemimiz var. Uygun yerimiz olursa burada müteşebbis bir ruh, girişimci bir duygu ve sermayemiz var. Turizmden, tarımdan, sanayiden gelen sermayeyi başka yere kaçırmadan bunu yine Antalya'da, ülkemizin istifadesine sunmak için yapabileceğimiz çok şey var.” dedi.

Antalya Türkiye Ölçeğinde Büyüdü ve Gelişti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise "Türkiye'nin 100 Milyar Dolara ulaşan ticaret gelirinin 54 Milyar Doları turizmden geldi. 57 Milyon turistin, 6 milyonu yerlidir. 51 milyon turistin de üçte biri Antalya'ya geldi. Antalya Havalimanı 30 milyon yolcuyu geçen yıl itibariyle ağırladı. Bu da gösteriyor ki Antalya, Türkiye ölçeğinde, büyüdü ve gelişti.” şeklinde konuştu.

STK toplantısının ardından bu yıl Antalya'da 3’üncüsü düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan Bakan Bolat ve Vali Şahin, Savunma ve Havacılık sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83