Alanyalı turizmcinin dünkü sevinci kursağında kaldı

Alanyalı turizmcinin dünkü sevinci kursağında kaldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün yaptığı açıklamada, Alanya’nın da önemli turizm pazarı Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların başlamasına karar verildiğini açıklamıştı. Alanyalı turizmcileri heyecanlandıran gelişme, Rus medyası tarafından yalanlandı.

Rus TV kanalı ‘360’, Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Ulaştırma Komitesi Başkanı Dmitri Gorin’e dayandırdığı haberde, Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşların 15 Temmuz (dün) başladığı şeklindeki haberlerin asparagas olduğunu ileri sürdü. TürkRus.com’un aktardığı habere göre, Rus medyasında da akşam saatlerinden haberin doğru olmadığı başlıkları yer almaya başladı. Ancak genel beklenti, 15 Temmuz’da müzakerelerin, ay sonuna kadar uçuşların başlaması yönünde. En geç ağustos başında Rusya’dan Türkiye’ye turist akını bekleniyor.”Uçuşların başlamasını hepimiz istiyoruz ama…” diyen ATOR Başkanı, bu haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Tek bir Rusya resmi kurumu bile böyle bir bilgiyi sahip değil” dedi. “Bu basının uydurması bir haber” diye konuşan Dmitri Gorin, seferlerin başlaması konusunda ne Rusya Ulaşım Bakanlığı ne de Rusya Sivil Havacılık Kurumu’nun teyidi olduğunu sözlerine ekledi. Gorin, uçuşların başlaması yolunda sadece Başkan Putin’in talimatıyla görüşmelerin başladığını ve seferlerin ne zaman başlayacağının belli olmadığını söyledi. Moskovski Komsomoltes gazetesi de, haberin “uydurma” olduğu başlığıyla verdiği haberinde, “Vatandaşlar olmayan biletler için Antalya ve İstanbul’a hücum etti” alt başlığını kullandı.

Haberde, “Türkiye tek taraflı olarak Rusya ile uçuşları 15 Temmuz’da başlattığını duyurdu. Ama bavulları toplayıp havaalanlarına koşmak için erken. Ne THY ne de Aeroflot bugün bilet sattı. Türk basınının Rus medyasında da kopyalanan haberi sahte çıktı. Aslında Türk sahilleri için uçuş startını kimse vermedi. Taraflar sadece görüşme masasına oturdu” denildi. Kommersant gazetesi de, “Türkiye lokomotifin önünde uçtu” diye ironik bir başlık attığı haberde, “Uçuşların başlaması için Rusya’dan kabul gelmedi” denildi. Haberde, Türk Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasına rağmen, seferlerin başlamasını Rus tarafından teyit eden çıkmadığı vurgulandı.

Ayrıca haberde Türkiye, Hırvatistan ve Belarus’un Rus turistleri kabule hazır olduklarını ilan ettikleri, ancak hiç birinin Rusya Halk Sağlığı Kurumu’nun koronavirüs kriterlerini henüz karşılamadıkları iddia edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 11:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83