ALTİD Başkanı Cem Özcan, turizm sektörünün 2027 sezonuna mevcut küresel ve bölgesel koşullar çerçevesinde temkinli yaklaşması gerektiğini belirtti. 2026 yılında iklim değişikliğinin etkileri, jeopolitik gelişmelerin oluşturduğu belirsizlikler ve ekonomik dalgalanmalarla mücadele eden sektörün benzer risklerle karşı karşıya olduğunu ifade eden Özcan, mevcut konjonktürde 2027 sezonunun 2026’dan daha iyi geçmesini sağlayacak belirgin bir gelişme görmediklerini söyledi.

Turizmde sezon beklentilerinin gerçekçi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Özcan, uluslararası pazarlardaki gelişmelerin, turist tercihlerindeki değişimlerin ve maliyet baskılarının sektörün performansını doğrudan etkilediğini vurguladı. Belirsizliklerin devam ettiği bu süreçte yalnızca ziyaretçi sayısına ve doluluk oranlarına odaklanmanın yeterli olmayacağını belirten Özcan, sektörün değişen koşullara uyum sağlayan, riskleri gözeten ve uzun vadeli planlamayı esas alan bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini kaydetti.
Turizmde temel hedefin sürdürülebilir ve nitelikli büyüme olması gerektiğini vurgulayan Özcan, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri arasındaki iş birliğinin rekabet gücünün korunmasında önemli rol oynadığını belirtti. 2027 sezonuna yönelik beklentilerin gerçekçi bir zeminde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Özcan, “Temennimiz, 2027 sezonu öncesinde sektörün karşı karşıya olduğu sorunlara yönelik çözüm odaklı adımların atılması ve uzun vadeli, sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesidir” dedi.
ALTİD, ATF26 TÜRKİYE’DE YERİNİ ALDI
Türkiye’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin önemli turizm organizasyonlarından Uluslararası Antalya Turizm Fuarı (ATF26 Türkiye), 26–28 Ekim 2026 tarihleri arasında ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini bir araya getiriyor. “Türkiye için buluşuyoruz” mottosuyla düzenlenen fuarda, ALTİD Başkanı Cem Özcan ve yönetim kurulu üyeleri de yerini aldı.
ALTİD Başkanı Cem Özcan, ATF26 Türkiye’nin farklı destinasyonlardan turizm temsilcilerini bir araya getirerek sektörel iş birliklerinin geliştirilmesine ve Türkiye turizminin uluslararası pazarlardaki görünürlüğünün artırılmasına katkı sunduğunu belirtti.
Özcan, bu tür organizasyonların ülke ve bölge turizminin gelişimi açısından önemli fırsatlar yarattığını, Alanya’nın turizm potansiyelinin güçlendirilmesine ve uluslararası alandaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağladığını ifade etti.