ALTİD'den sezon açılış toplantısı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sezon Değerlendirme Toplantısı ve Sezon Açılış Kokteyli dün yapıldı.

ALTİD'den sezon açılış toplantısı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sezon Değerlendirme Toplantısı ve Sezon Açılış Kokteyli dün yapıldı. Okurcalar’da bulunan Mylome Luxury Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğe Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, STK temsilcileri, turizm acente yetkilileri ve çok sayıda Alanyalı turizmci katıldı. 

banner111

Etkinlikte turizm acente yetkililerinin yanı sıra Alanya-Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Yiğit Laçin turizmcilere istatistikler ve yurt dışı uçuş planlamaları ile ilgili bilgiler verdi. Etkinlikte katılımcılara konuşma yapan ALTİD Başkanı Burhan Sili, “2015 yılından buyana inişli çıkışlı, genel olarakta inişli sezonlar yaşadık maalesef. 2015 Rusya’da bir kriz söz konusuydu. Yüzde 25 gibi bir oranda azalma oldu. Bu genel anlamda çok büyük bir sorun yaratmıyor gibi görünse dahi gelirler düzeyinde bir düşmeye neden oldu.  2016 malum uçak krizi. Rus pazarı neredeyse tamamıyla yoktu. Bir önceki sene 5 milyon seviyesinde gelen Rus pazarı 500 binlere kadar geriledi. 2017-2018 çıkış senemizdi, hem fiyatlara belli oranlarda dokunabildik. Olumluya doğru dönüyordu. 2019 hakikaten dolu bir sezondu.  Ama 2020’de neredeyse tesislerimizin yüzde 35’i açıktı. Tesislerimizi Temmuz’da açıktı. Ekim ayında kapattık. 2021 Haziran sonuna doğru başlayan bir sezon. Her şeye rağmen charterın döndüğü bir sezon oldu. 2022’den hepimiz son derece umutluyduk. Ancak Rusya ve Ukrayna savaşı bizi bugün bulunduğumuz noktaya getirdi. Biliyorsunuz pandemi de hepimiz zor bir süreci yönettik. Bu bağlamda başta Kültür ve Turizm Başkanımız Mehmet Ersoy ve ekibi, TÜREFED Başkanımız ve sizler hep birlikte el ele vererek dünyaya örnek bir hareket sergiledik. Dünyanın bizi örnek aldığı bir süreç yaşadık” dedi. 

YÜCEL, “ŞEHRİMİZDEN İFTİHARLA SÖZ EDİYORUZ”

Turizm denildiğinde ilk olarak Alanya’nın akla geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Çünkü her zaman şehrimizden iftiharla söz ederken, Selçuklu’ya başkentlik yapan, Osmanlı’ya liman şehirliği yapan Türk turizminde ülkemiz için ilk  açılan turizm penceresidir. Biliyorsunuz son 2 yıldır pandemiden dolayı, ondan önce de uçak krizi derken her şey turizmciyi bir şekilde etkiliyor. Son zamanlarda da biliyorsunuz ki hiçbir şekilde olumlu konuşmak olmadı ama biz yine de umudumuzu kaybetmeden bu senenin de iyi olacağını düşünüyoruz. Gelecek yılların daha iyi olacağını düşünüyoruz.  Biz yerel yöneticiler elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz. Çünkü en güzel tesisler bizde, en güzel coğrafya bizde. En güzel kültürel varlıklar bizde. Hatta en güzel gastronomi yani mutfak kültürü de bizde. Bundan sonra da tüm destinasyonlar içerisinde Türkiye’nin seçileceğini ve önde olacağını anlatmaya çalışıyoruz.  Turizmin başlamasıyla bugün buradaki arkadaşlarımızın turizm başlangıcını kutluyorum.  Bu sene hayırlısıyla geçmiş yıllardan daha güzel günler olmasını temenni ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu. 

ÜRKMEZER, “ALANYA PARLAYAN YILDIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, yeni turizm sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İnşallah bu birlik beraberliğin tüm sezon boyunca devam etmesini istiyorum. 2 senedir maalesef turizmden uzak yaşıyoruz. İstediğimiz turizm seviyesini yakalayamıyoruz.  2019 yılındaki o artışı inşallah hem yerel yönetimler hem de milletimizin desteğiyle en kısa zamanda bu rakamları yakalayıp geçeceğimizi umut ediyorum. Antalya Türkiye’de bir marka. Alanya’da Antalya içinde bir marka. Biz Alanya olarak en başta kentimizin turizm alanında daha da iyiye gitmesi için hep beraber bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.  Alanya hem turizmiyle, yerleşik yabancısıyla, her geçen gün büyüyen ekonomisiyle daha da parlayan bir yıldız olmaya devam edecek” şeklinde konuştu. Program konuşmaların ardından Sezon Açılış Kokteyli ile devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83