Antalyalı turizmcilerin Bakan Ersoy'a ilettiği 3 talep

Antalyalı turizmcilerin Bakan Ersoy'a ilettiği 3 talep
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, Ersoy’a sektörün taleplerini iletti.

Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin’in, sektörün 3 temel talebini bakana ilettiği bildirildi. Çetin’in Bakan Ersoy’a ilettiği 3 temel talebin ‘turizm çalışanlarının aşılanması’, ‘kısa çalışmanın uzatılması’ ve ‘yabancı işçi çalıştırma izni’ olduğu belirtildi.

Turizm çalışanlarının aşılanmasının öncelikli olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, Avrupa’da aşı karnesinin kullanılmaya başlanacağı belirterek, Türkiye’nin bu konuda güven verecek şeyler yapması gerektiğine dikkat çekti. Aşı işi çözülmeden Avrupa’dan turist gelmesinin zor olduğunu öne süren Çetin turizm ve turizme bağlı tüm sektörlerdeki çalışanların aşılanması gerektiğini kaydetti. Çetin, Türkiye’nin güvenli olduğunu anlatması durumunda turist patlaması yaşayacağını da iddia etti.

Öte taraftan kısa çalışmanın belli sektörlerde yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini anlatan Çetin, diğer sektörlerde kısa çalışma ödeneği kullanımı azalırken, turizm ve eğitim alanlarında devam ettiğini belirtti.

Yabancı personel çalıştırmada asgari ücretin 2-3 katı ödemeler ve ciddi kısıtlamalar olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, sektörün yabancı personel çalıştırma izinleriyle ilgili sıkıntı yaşadığını söyledi. Çetin, hamam, sauna, SPA, eğlence ve reklam sektörlerinde çok ciddi yabancı işçi ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 10:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83