Bakan Ersoy'dan Alanyalı turizmciyi ilgilendiren Rusya açıklaması

Bakan Ersoy'dan Alanyalı turizmciyi ilgilendiren Rusya açıklaması

Kültür ve Turizm Mehmet Nuri Ersoy, Rusya ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy’un açıklamalarından, uçuşların 1 Haziran’da başlamasının zor olduğu anlaşılıyor.
 

banner111

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Rusya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Türkiye’nin Rusya’dan aşı tedariği ve uçuşların başlaması ele alındı.

Görüşmelere ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, muhatap bakanlarla birkaç tane toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Ersoy, görüşmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Türkiye’ye gelecekler

‘’Türkiye’de vaka sayıları arttıktan sonra hem kısmi hem de tam kapanma sürçlerinde almış olduğumuz önlemler ve alınan önlemler neticesinde vaka sayılarının nasıl aşağıya düştüğüne ilişkin raporları sunup bilgilendirmeleri yaptık. 17 Mayıs’tan sonra nasıl iletleyeceğimiz, kontrollü normalleşmeyi nasıl gerçekleştireceğimiz konsunda bilgilendirdik. Bilgileri aldılar. İlgili bakanlıklar ve otoriteler hızlı bir şekilde bizim verdiğimiz raporları değerlendirerek, en kısa sürede yerinde gözlemlemek için Türkiye’ye gelmek istediklerini söylediler.

‘’En kısa sürede gerekli adımları atacaklar’’

Değerlendirmeyi yapar yapmaz bizden bir randevu alarak Türkiye’ye gelip özellikle tatil yerlerinde gözlemlemeleri ve deneyimlerimi yapıp, en kısa sürede uçuşları yeniden başlatmak için gerekli adımları atacaklarını belirttiler.

Sputnik V aşısı talebi

Görüştüğümüz Rus yetkililer, Rusların tatilde tercih etmek istediği ülkenin Türkiye olduğunu ve bu nedenle Türkiye’yi açmakla ilgili niyetleri olduğunu özellikle belirttikler. Ayrıca aşı konsuna da değindik. Sputnik V aşısının Türkiye’ye öngörülenden daha hızlı ve yoğun bir şekilde nasıl getirebilebileceği konusunda taleplerimizi ilettik. Kendileri en kısa sürede bu taleplerimizi de değerlendirip farklı seçenekler üzerinde çalışıp bizi bu hafta içinde bilgilendirecekler.

‘’Çok kısa sürede netleşir diye düşünüyorum’’

Mehmet Nuri Ersoy, bütün bunların 1 Haziran’a yetişip yetişmeyeceği sorusuna ise, ‘’Raporlarla ilgili bize en kısa süre içinde dönecekler. Bu dönüşü bekliyoruz. Bu dönüşle birlikte bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler Türkiye’de ziyaret tarihi ile ilgili. Çok kısa sürede netleşir diye düşünüyorum.

‘Rus tarafının genel anlamda Türkiye’deki iyileşme ile ilgili görüşlerinin ne olduğu’ sorusuna ise Ersoy, ‘’Zaten yerinde gözlemleme talebini olmasa zaten öyle bir taleple bize dönmezler. Bizim hava trafiğini açılmasıyla ilgili talebimizi olumlu karşılıyorlar. Sadece yerinde gözlemleyip nihai karar vermek için bizden süre istediler. Biz de kendilerinden haber bekliyoruz.

Ersoy, Aeroflot’un temmuz uçuşlarını askıya aldığı haberleri ile ilgili ise, ‘’Yani ileri bir tarihe de atabilir, erken bir tarihe de çekebilir. O ticari bir hava yolu sonuçta. Bir hafta içinde tekrar değiştirebilir diye düşünüyorum.’’ dedi.

Kalın: Mutabakat sağladık

Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlara ilişkin mutabakat sağlandığını söyledi. Kalın, görüşmelerde, Filistin, Suriye, Libya gibi başka konuları da ele aldıklarını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83