Bodrum'dan işverenlere seslendi

Alanya, Fethiye, Marmaris Housekeepıng Dernekleri başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği KAHDER’in ev sahipliğinde Bodrumda toplanıp Housekeepıng mesleğinin geleceğini personel konusunu masaya yatırdılar. 

Bodrum'dan işverenlere seslendi


Özak insan kaynakları şirketinin destek ve katkılarıyla Bodrium Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Alanya Fethiye, Marmaris Housekeepıng Dernekleri’nin yanı sıra Housekeepıng camiasına ve emekçilere yönelik yaptığı çalışmalarla ve açıklamalarla turizm camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği HOTED’in kurucusu Onursal Başkan ve Başdanışman Hakan Halit Yeni konuşmacı  ve onur konuğu olarak katıldı.

İŞVERENLERE BODRUMDAN SESLENDİ! ‘EMEKCİLERE SAHİP ÇIKIN’

Hakan Halit Yeni konuşmasında’’ Turizm emekçileri neredeyse iki yıldan buyana ayakta kalmak için büyük mücadele veriyor. İşverenler çalışanlarına yeterince sahip çıkmıyorlar. Tüm turizm bölgelerimizde yüzde ellinin üzerinde kalifiye personellerimizi kaybettik. 2022 sezonundan umutluyduk fakat bu seferde Rusya, Ukrayna savaşı çıkınca işverenlerin büyük çoğunluğu açılışlarını ertelediler ve personel alımlarını durdurdular. Çok açık bir dille ifade ediyorum. Eğer emekçilerimize sahip çıkmazsak, elimizde kalan yüzde ellilik kısmını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağız. 4250 TL’ye çıkarılan asgari ücret, daha şimdiden geçen yılki 2825 TL’nin altına inmiş durumda. Enflasyonun ve zam yağmurlarının altında eriyoruz, yok oluyoruz. Unutulmamalıdır ki bacasız sanayi diye adlandırdığımız, ülke ekonomisinin ana direklerinden birini oluşturan bu dev sektör insan gücüyle yürüyor. Bu sektörde sürdürülebilirlikten bahsetmemiz için emekçilerimize sahip çıkıp, insana yatırım yapmamız şart ’'dedi. 

TEŞEKKÜR ETTİ!

banner111

Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği KAHDER başkanı Zeliha Tunca ise, sektördeki sıkıntıların konuşulduğu toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu dile getirip, 2022 sezonunun hayırlı olmasını diledi ve tüm katılımcılara Kahder ailesi adına teşekkür etti.
Yaklaşık 5 saat süren toplantıda, Housekeepıng mesleğinin geleceği, kalifiye personel sıkıntıları, insan kaynakları şirketlerinden personel temini konusunda dikkat edilecek tüm hususlar ve Housekeepıng derneklerinin ileriye yönelik çalışmaları masaya yatırılıp, enine boyuna tartışıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 17:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83