Gazipaşa-Alanya Avion Express’in ilk seferini karşıladı

Gazipaşa-Alanya Havalimanı Avion Express’in Litvanya’nın başkenti Vilnius’tan gerçekleştirdiği ilk uçuşu törenle karşıladı.

Gazipaşa-Alanya Avion Express’in ilk seferini karşıladı

TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Vilnius’tan gelen Avion Express uçağını su takıyla karşıladı. Airbus 320 ile düzenlenen uçuşla, 123 yolcu dün (Pazar) saat 18:20’de Gazipaşa-Alanya’ya geldi.


Gazipaşa-Alanya’ya ilk kez sefer gerçekleştiren Avion Express, bu rotada yaz sezonu boyunca haftada üç kez olmak üzere karşılıklı toplam 35 uçuş düzenleyecek.  

TAV Gazipaşa Genel Müdürü Ekrem Akgül “Avion Express Havayolları’nın Vilnius’tan gerçekleştirdiği ilk uçuşu karşılamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yolcularımıza güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Ülkeler arasındaki uçuş kısıtlamalarının kademeli olarak kalkmasıyla birlikte dış hat trafiğimiz hızlı bir şekilde artmaya başladı. Yaz sezonu boyunca uçuşların artarak devam etmesini umuyoruz” dedi.

2021’de havayollarının planlamalarına göre bugün itibariyle Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na 12 havayolunun 10 ülkedeki 15 destinasyona uçuş düzenlemesi bekleniyor.

banner111


TAV Havalimanları hakkında


Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Kazakistan’ın Almatı, Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2021, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83