İzmir’de gündem ‘Dijital turizm’

İzmir’de gündem ‘Dijital turizm’

banner111

Bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen ve 7 Aralık’ta kapılarını açan TT İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi. Fuarda geçmiş dönemlere oranla turizmde dijital pazarlama hizmeti veren firmaların öne çıkması dikkat çekti. Fuara Alanya firmaları da katıldı.

17’nci TT İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, 7 – 9 Aralık tarihleri arasında İzmir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği fuarda seyahat acenteleri yetkilileri ile otel işletmecileri bir araya geldi. Ayrıca, uluslararası turizm tanıtımı kapsamında birçok ülke de stant açarak tanıtımlarını gerçekleştirdi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ’de (TÜRSAB) fuarda stant açarak profesyonel turizm işletmecilerini bir araya getirdi. Fuarın son gününde ise vatandaşlar fuarı ziyaret etti. Fuarda, dijital tatil platformları ve bu platformlara hizmet sağlayan Paximum, Hotel Runner ve Wyndham gibi kanal yöneticilerinin yanı sıra yazılım firmalarının da çokluğu göze çarptı. TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer fuarın ilk günü stantları gezdi. 
DİJİTAL TURİZM ÖN PLANA ÇIKTI
Fuara ürün ve destinasyon tanıtımı amaçlı katılım sağlayan Alanya firması Touch Tour Strateji Danışmanı ve Koordinatörü Suat Çavuşoğlu fuara ilişkin değerlendirmesinde turizmin evrim geçirdiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz dönemlere bakıldığında fuarda dijital turizm alanında faaliyet gösteren firmaların çokluğu göze çarpıyor. Seyahat acenteleri yatırımlarını internet ortamına kaydırıyor. Dünya turizminde payımızı arttırmak için dijital pazarlarda daha fazla yer almak durumunda olduğumuzu bir defa daha gördük. Biz de dijital pazarda yatırımlarını sürdüren bir firma olarak fuarda önemli temaslarda bulunduk. Turizmin geleceği artık dijital ortamda olacak ve tüm turizmcilerin bu doğrultuda yatırımlarını sürdürmesi, turizmden alacağımız payı da arttıracaktır.” Diye konuştu. 
“TÜM DÜNYA BİR TIK UZAKTA”
Fuarda temaslarda bulunan Touch Tour Genel Müdürü Kübra Karaoğlan ise, “Son yıllarda insanlar tatillerini dijital platformlardan satın alıyor. Türkiye özelinde baktığımızda ise iç pazarda son yıllarda tatil alışkanlığı daha da arttı. Geçmiş yıllarda daha çok yurtiçi tatili tercih eden vatandaşların, artık yurt dışı tatilini benimsediğini görüyoruz. Tüm dünya sadece bir tık uzakta. Fuar, gerek yurtiçi gerek de yurt dışı iş bağlantılarının kurulması anlamında büyük önem taşıyor. Fuarlar aynı zamanda bireysel satışların da yapıldığı organizasyonlardı ancak dijitalleşme ile birlikte fuarlar firmaların iş bağlantısı kurması anlamında daha çok ön plana çıkmış durumda.” Dedi. 
f.a.1: Kübra Karaoğlan 
F.A.2: Suat Çavuşoğlu
F.A.3: Suat Çavuşoğlu, Polina Demir, Burak Gül, Kübra Karaoğlan

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023, 10:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83